♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Figen Denli’den Unutulanlara Dokunan Bir İlk Kitap : İçime Bir Unut Düştü

Figen Denli’nin aynı acıları farklı şekillerde yaşayan insanların hikayesini anlattığı deneme türündeki ilk kitabı “İçime Bir Unut Düştü” İndigo yayınlarından çıktı. “Boş bir sayfa açtığımda kolayca yazabileceğimi sanıyordum” diyen yazarın cümleleri unutmanın hatırlamaktan daha güçlü bir hafifleme hali olduğunu okuyucuya hatırlatacak.

25 yıllık çalışma hayatına, kitap çalışması için ara veren Figen Denli’nin, deneme türündeki ilk kitabı İndigo yayınlarından çıktı.  İnsana dokunan ve her insanın kendisinden öyle ya da böyle izler bulabileceği bu kitapta okur aslında kendi hikayesini yeniden yazıyor.

Unutmaya çalışmak mesaisi en ağır işçilik
Bazen doğru cümlelerin doğru zamanda ve doğru yerde kurulamadığını anlatıyor okura. Eksik veya yarım kalmış duyguların arasında kalan boşlukları doldurmayı deniyor, insanların bir şeyleri söylemek isterken susmasının ağırlığını anlatıyor. 

Umut ile ölüm arasında kaldığında pek az kişi destek almadan ayağa kalkabilecek kadar şanslıdır.  
Figen Denli ilk kitabında yazma serüveninden de bahsediyor. Kendisiyle aynı hisseden insanların varlığını kendi cümlelerinde keşfediyor. “Meğer daha yaşadıklarım duygularıma yansıyacakmış.” diyen yazar izlenimlerini, gözlemlerini, birikimi ve deneyimleriyle harmanladığı duygularını okuyucuya samimiyetle aktarıyor. 

Figen Denli, 1975 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu. Tasarım, yazı işleri ve fotoğraf bölümlerinde çalıştıktan sonra profesyonel yaşamına ortağı olduğu Zekice Reklam’da; reklam kampanyaları ve marka yaratım süreçleri ile sosyal projelerin üretimi konusunda devam etti. Voleybol, aikido ve okçuluk sporları ile ilgileniyor.

İçime Bir Unut Düştü / Figen Denli
Yayınevi: İndigo Kitap 
Sayfa sayısı: 256
Fiyatı: 17 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template