♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Alakarga Beşinci Yılında Yenilenen Logosu ve Kapak Tasarımıyla Okur Karşısında

Alakarga Kitap Beşinci yılını “Şimdi yeni şeyler söylemek lazım” mottosuyla karşılıyor. Yenilenen logosu ve yeni kapak tasarımıyla okurunun karşısına çıkıyor. Yönetmen, sinemacı Ertekin Akpınar’ın ilk romanı “Kayıp Mektuplar”, Oscar Wilde’ın masal formunda kaleme aldığı öyküleri bir araya getiren “Narlı Ev” ve Goethe’nin aforizmalar kitabı “Kalbin İnceliği Aşka Dahildir” 20 Haziran’dan itibaren raflarda…


Kayıp Mektuplar / Ertekin Akpınar
Yönetmen, sinemacı Ertekin Akpınar, ilk romanı Kayıp Mektuplar’la edebiyat okurunun karşısına çıkıyor. Kayıp Mektuplar, bir tür kişisel günce; Akpınar, kalemini rahat bırakmış, yazarı, yönetmeni ve içindeki vatandaşı anlatıcı masasına koymuş ve kendi penceresinden Türkiye’ye, dünyaya, insan ilişkilerine ve aşka bakmış. 

İnsan, içindeki gerçeği nereye kadar sessiz bırakabilir? Başkalarına söyleyecek sözü ne dereceye kadar saklı tutar ve görüşünü haykırma cesareti, duygularını ortaya koyma özgürlüğü ona ne vakit gelir? 

Kayıp Mektuplar’ı, kendinizi, ülkenizi ve aşkı düşünerek bir solukta okuyacaksınız.
1.Basım: Haziran 2016, 119 Sayfa, 10 TL


Narlı Ev / Oscar Wilde
Oscar Wilde’ın öyküleri, yeni çevirisi ile...
Narlı Ev, sıradışı yapıtlarıyla hala gündemde olan Oscar Wilde’ın masal formunda kaleme aldığı öyküleri bir araya getirdiği bir kitabı. Kitap yayınlandığı günlerde kuşkusuz yalnızca birer masal olarak değil, aynı zamanda dönemin bohem aydın çevrelerine yönelik bir hiciv olarak da okunmuş ve yankısı büyük olmuştu. Oscar Wilde, insanın hırsının, aşırı tutkularının, amacı uğrunda gözü körleşen modern toplum bireylerinin ve kişiyi yasaklarla sınırlamaya çalışan toplum düzeninin eleştirisini yapmıştı. Narlı Ev’de bir araya getirdiği öykülerini okurken Oscar Wilde’ın mizahına ve şiirsel üslubuna yeniden hayran kalacaksınız.
Çeviren: Hande Yazıcı, Haziran 2016, 118 Sayfa, 10 TL


Kalbin İnceliği Aşka Dahildir / Goethe
Klasik Alman edebiyatının büyük ustası Goethe, hemen her konuda düşünmüş, bilime, edebiyata, tiyatroya, felsefeye katkısı büyük olmuştu. Tüm zamanların en üretken ve en saygın kalemleri arasında gösterilen Goethe’nin eserleri, insanlık kültürüne esin verecek görüşlerle doluydu. Kalbin İnceliği Aşka Dahildir adıyla yayınladığımız aforizmalar kitabını okuyunca bu büyük yazarın ileri görüşlülüğüne ve çok yönlülüğüne bir kez daha tanık olacaksınız.
Çeviren: Talip Ceylan, Haziran 2016, 152 Sayfa, 13 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template