♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Mayıs Yenileri

Okulların kapanmasına sayılı günler kala Kırmızı Kedi tatili okuyarak geçirecek çocuklara dört yeni macera sunuyor. Koray Avcı Çakman’ın “Değerler Eğitim Serisi” iki kitapla sürüyor. “Doğa, Doğayı Seviyor” ve “Havuç Koştu” Mehmet Akif Kaynar’ın neşeli çizimleriyle eğlendirerek öğretiyor. Görkem Yeltan’ın kendini bulma hikayesi “Karabiber Nilü ve Çiçi” ile Aldous Huxley imzalı “Armut Çiçeği Köyü’nün Kargaları” da ayın diğer kitapları…


DOĞA, DOĞAYI SEVİYOR
DEĞERLER EĞİTİM SERİSİ – 9
KORAY AVCI ÇAKMAN 
Doğa, doğayı çok seviyormuş. Yazın yüzmeye,  ilkbaharda kırlarda dolaşıp çiçek toplamaya,  kışın kartopu oynamaya bayılırmış. Bir sonbahar sabahında yağmur yağdığını görüp üzülmüş. Ama dedesinin Doğa’ya sonbaharı sevdirecek bir oyunu varmış.

Küçük okurlarımızın yakından tanıdığı Koray Avcı Çakman, Değerler Eğitimi Serisi’nin dokuzuncu kitabında doğa sevgisini doğada gezdirerek anlatıyor. 

Mehmet Akif Kaynar’ın neşeli çizimleriyle...
32 sayfa, 8 TL.


HAVUÇ KOŞTU
DEĞERLER EĞİTİM SERİSİ – 10
KORAY AVCI ÇAKMAN 
Tavşan Havuç’un en sevdiği yemek havuçmuş. O nedenle tarlasına sadece havuç ekermiş. Hatta yan tarladaki lahanaları bile söküp yerlerine havuç dikmiş. Yaramazlıkları bununla da kalmamış.

Bütün arkadaşlarını kandırmaya kalkışınca işler tersine dönmüş.

Havuç’un saygısız davranışlarından rahatsız olan karga, sincap ve köstebek ona bir ders vermeye karar vermiş.

Küçük okurlarımızın yakından tanıdığı Koray Avcı Çakman, Değerler Eğitimi Serisi’nin onuncu kitabında başkalarının haklarına saygılı olmayı eğlendirerek anlatıyor. 

Mehmet Akif Kaynar’ın neşeli çizimleriyle...
32 sayfa, 8 TL.


KARABİBER NİLÜ VE ÇİÇİ
GÖRKEM YELTAN
Kaplumbağa Karabiber, kertenkele Nilü ve baykuş Çiçi çok yakın arkadaşlar. Hem de “Kaplumbağa ve kertenkeleler, baykuşlarla arkadaş olamaz!” diyenlere inat! Bu üç kafadarın onlara göre oldukça önemli olan bazı sorunları var. Karabiber gürültücü kardeşlerinden şikâyetçi, Nilü kuyruğunu çok seviyor ve Çiçi’nin de... neyse, üzerine gitmeyelim, aklına geldikçe sinirleniyor! Ve buldukları çözümse yine onlara göre oldukça mantıklı: Evden kaçmak! Elbette başlarına geleceklerden habersizler...

Bu kitap, sadece bir kaplumbağa, bir kertenkele ve bir baykuşun sıradışı arkadaşlığını ve üçünün başından geçen macerayı anlatmıyor. Okuyacağınız, bir kendini bulma hikâyesi.
Resimleyen: Deniz Karagül
Sayfa Sayısı: 152
Fiyatı: 14 TL


ARMUT ÇİÇEĞİ KÖYÜ’NÜN KARGALARI
Aldous Huxley
Armut Çiçeği Köyü’ndeki bir kavak ağacına yuva kurmuş iki karga varmış. Karga Hanım her gün yumurtlamasına rağmen hiç yavrusu yokmuş çünkü yuvasındaki yumurtalar her gün kayboluyormuş.
Çeviren: Alkım Özalp
Özgün Adı: The Crows of Pearblossom
Sayfa: 38 sayfa
16 TL.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template