♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Aslı Tohumcu’yla ‘’Öykü Yazım Atölyesi’’ 5 Haziran’da Başlıyor

Tatavla Sahne, ‘Öykü Yazım Atölyesi’ ile meraklılarını ağırlamaya hazırlanıyor.

Genç ve başarılı yazar Aslı Tohumcu 6 hafta süren ‘’Öykü Yazım Atölyesi’’ ile Tatavla Sahne’de olacak. Atölye 5 Haziran Pazar günü başlayacak ve her Pazar üç saat sürecek. 

Yazmak isteyenler, öyküye yeni başlayanlar  ya da yazı dilini geliştirmek isteyenler, kısacası herkes bu atölyede aradığını bulacak.  Bir öykü için gerekli olan hikayeyi kurgulamak, karakterleri yaratmak, doğru yazım metinleri oluşturmak ve öykü yazmaya dahir daha birçok ince ayrıntıyı bu atölyede yer alacak.  Atölyede katılımcılar yazmaya teşvik edilirken, öykü ve roman yazma teknikleri birebir uygulanacak; mekan, atmosfer, zamanla ilgili teknikler aktarılacak. Kısacası bir öykü yaratmak için ihtiyaç duyulan tüm kavramlar  bu atölyede yer alacak.  

Nitelikli hikaye yaratmanın, Türk Edebiyatı’nın ihtiyacı olan yazarlar yetiştirmenin günümüzde nedenli önemli olduğu bilinen bir gerçektir. Siz de eğer içinizdeki yazarı keşfetmek ve nitelikli, özgün hikayelere imza atmak istiyorsanız  bu atölyeyi kaçırmayın.

Türk Edebiyatı’nın yaratıcı kalemleri arasında yer alan Aslı Tohumcu’dan alacağınız öykü yazım atölyesiyle farklı bir yolculuğa adım atacaksınız.

ASLI TOHUMCU KİMDİR?
Aslı Tohumcu Aralık 1974’te Leverkusen’de doğdu, çocukluğu Bursa’da geçti. İngiliz dili ve edebiyatı öğrenimi gördü; çeşitli yayınevlerinde editörlük, TRT2’de sunuculuk-danışmanlık yaptı, kitap ekleri çıkardı. 2003’te Abis, 2006’da Yok Bana Sensiz Hayat, 2010’da Şeytan Geçti ve Taş Uykusu, 2014’te Ölü Reşat adlı kitapları yayımlandı. 2015’te Kutlukhan Kutlu ile Güçoburlar adı derlemeyi hazırladı. Kitapları çeşitli dilleri çevrilen Tohumcu, Kadın Öykülerinde İstanbul,  İstanbul Sokakları, 101 yazardan 100 Sokak ve Merhaba Asker adlı derlemelere öyküleriyle katkıda bulundu. Belirli aralıklarla Radikal Kitap, OT Dergi ve Pulbiber Dergi’de yazan yazar, çocuklar için de fantastik macera romanları yazmayı sürdürüyor.

Firuzağa Mah. Taktaki Yokuşu No: 2B Cihangir/Beyoğlu
0 212 233 52 30 – 0 555 735 40 49

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template