♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Tilki Galeri’de Gerçeküstü Bir “Uyanan Dünya”

Gerçeküstü resimleri ve doğadan ilham aldığı “ruh dünyaları” ile tanınan genç  sanatçı C. M. Kösemen, yeni sergisi Uyanan Dünya’yı (The Waking World), 6-15 Mayıs arasında, Ankara’nın yeni sanat alanı Tilki Galeri’de görücüye çıkaracak. 

“Gündüz herkes tek bir dünyayı paylaşır. Uykuda ise herkes kendi dünyasına döner” öngörüsünden yola çıkan Kösemen, Türkiye ve diğer ülkelerdeki gezilerinde gördüğü canlıları, doğal manzaraları ve kişisel anılarını, kendi rüyalarında gördüğü şekilde, gerçeküstü “ruh resimlerine” dönüştürüyor ve fotoğraflar ile karışık bir sunum ile ziyaretçilerine sunuyor.

Genç sanatçı, serginin üretim süreci sırasında, Ankara’da olmak üzere Türkiye’de ve dünyanın geri kalanında gerçekleşen terör saldırıları ve trajik olaylardan da etkilendiğini belirtiyor: “Son bir kaç ayda yaşanan olaylar, yaptığım işleri sorgulamama sebep oldu. ‘Belirsizlik ve korku, özlem ve pişmanlık dolu, radikal değişimlere gebe bir dünyada resim yapmak neye yarayacak’ diye kendime soruyorum. Ama belki de resimler ve hayal, böyle bir dönemde yapılacak tek doğru şeydir. Macera devam ediyor…”

1984 Ankara doğumlu C. M. Kösemen, geçtiğimiz aylarda Bilkent Üniversitesi ve Cer Modern Müzesi’nde verdiği “Sanat Tarihinde Ruh Dünyaları” konulu sunumlar ile de Ankaralı sanatseverlerin ilgisini çekmişti. Sanatçı, geçtiğimiz sene Siyah Beyaz Galeri’de açtığı “City of Love, City of Death” (Aşk ve Ölüm Şehri,) isimli kişisel sergisi ile de Ankara’da tanınmıştı. Kösemen, Cornell University ve Sabancı Üniversitesi’nde okuduktan sonra Master eğitimini Goldsmiths’ College’da tamamladı. Uluslararası reklam ajansları ve Benetton Şirketi’nin COLORS dergisinde editör olarak çalışan Kösemen, sanatsal çalışmalarını İstanbul’daki Empire Project galerisine bağlı olarak sürdürüyor. Eserlerinde evrim, bilinçaltı ve tarihten ilham alan sanatçının Libra Yayınları’ndan çıkan “Osman Hasan and the Tombstone Photographs of the Dönmes” isimli bir görsel tarih kitabı da bulunuyor.

TİLKİ GALERİ
John F. Kennedy Cad. 31B Kavaklıdere/ANKARA
6-15 Mayıs
www.tilki.in
bilgi@tilki.in
www.cmkosemen.com  


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template