♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Domingo Bu Ay Çocuklara Çalışıyor : En Güzel Öykünü Yaz

Domingo Kitap bu ay çocuklara çalışıyor. 2016’nın açılışını Christopher Edge’in yaratıcı ya-zım rehberi “En Güzel Öykünü Yaz”la yapıyor.

“2016’nın açılışını elden uzun yıllar ele dolaşacağını düşündüğümüz bir kitapla yapalım istedik. En Güzel Öykünü Yaz, İngiliz yazar Christopher Edge tarafından, Oxford danışmanlığında hazırlanmış, özellikle İngiltere'de büyük ilgi gören bir yaratıcı yazım rehberi.

Okuruna ilham vermek, içindeki yazarı ortaya çıkarmak iddiasındaki bir kitabın öncelikle kendisinin yaratıcı bir anlatıma ve sunuma sahip olmasını bekleriz. Bu kitap tam da bunu başarıyor. Eğlenceli dili, klişelerden uzak önerileri, giriş cümlesi bulmaktan doğru kelimeleri seçmeye kadar ihtiyaç duyulabilecek her noktadaki kritik destekleri, ünlü yazarlardan ilham verici alıntıları ve şahane illüstrasyonlarla desteklenmiş tasarımıyla özel bir kitap En Güzel Öykünü Yaz. 

Sumru Ağıryürüyen'in çevirdiği ve Şiirsel Taş'ın editörlüğünü yaptığı bu kitabı beğeninize sunmaktan mutluluk duyuyoruz.” diyor Domingo sakinleri.

Evet, yapabilirsin! 
İşte en iyi öykünü yazmak için ihtiyacın olan HER ŞEY! 

Öykünün konusunu seç: Beklediğin ilham bir türlü gelmiyor mu? Rüyalarından kopya çekmeye ne dersin? 

Etkileyici karakterler yarat: En kötüler bile her zaman kötü olmayabilir. Hatır sormak için her gün babaannesini arayan zalim bir çete lideri kulağa nasıl geliyor?

Büyüleyici kelimeler kullan: Hatta dilersen kendi kelimelerini yarat. 

Ve okuru sersemletecek bir sonla noktayı koy: Harika öyküler harika sonlara ihtiyaç duyar.

Yaratıcılığını parlatacak öneriler, ilham verici fikirler, yazarken kesinlikle uzak durman gereken tuzaklar. Hemen şimdi kalemi eline alıp yazmaya başlaman için gereken her şey bu harika alet çantasında.

İngiltere’de Oxford tarafından basılan ve sadece çocukların değil yetişkinlerin de büyük beğenisini toplayan En Güzel Öykünü Yaz, yakın zamanda pek çok dile çevrilecek.

Yazar: Christopher Edge
Yayınevi: Domingo Yayınevi
Çeviri: Sumru Ağıryürüyen
Editör: Şiirsel Taş
Kategori: Referans
Baskı: Ocak 2016
Fiyat: 24 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template