♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Erdoğan Kahyaoğlu’ndan Gizemli Dünya Daveti: Ve Gökçizgi Kırıldı

Tarihöncesi zamanların, bütün tutsaklıklarına karşın “içinin sesi”ni dinleyen, seven, bağlanan, kendi tercihlerinin sonuçlarını yaşamaktan korkmayan insanların hikâyesini anlatan Erdoğan Kahyaoğlu, Ve Gökçizgi Kırıldı adlı romanı ile edebiyatımızda kendine özel bir yer açıyor.

Gökçizgi üzerindeki sonsuz yolculuğunda yaşamın ebedi simgesi Güneş… Hiç sönmeyen Kutsal Ateş… Güneş’in Hizmetkârı Kube ve “gövdesi de yaşı gibi heybetli” Neme… “Yaşamı coşkuyla yaşayan ve sanki zamanla kavgalı”, kabilenin doğal önderi avcı Zilan ve ona “eş olan” tutkulu, dirençli Sibe… 

“Nereye gittiğimizi bilmiyorduk ama gitmemiz gerektiğini biliyorduk. Hiçbir yer bize ait değil gibiydi. Nerede dursak orası bize düşman gibiydi. Yürüdük…

Her yerin hep ağaç olduğu yerde durduk. Hep ağaç. Güneş’in parıltısı az, havanın sıcağı çoktu. Gece kısa, gündüz karanlık ve uzundu. Rüzgâr yoktu. Bizim gibi olan ve bizim gibi olmayanlarla karşılaştık. Bizim gibi olanlar az, bizim gibi olmayanlar çoktu ve hepsi düşman gibiydi. Tükenmez saldırılarıyla azaldık. Ve yürüdük…”

Ve Gökçizgi Kırıldı ile Kahyaoğlu, masalsı anlatımı, yepyeni dili ve özgün kurgusuyla okuru gizemli bir dünyanın içine davet ediyor. 

Ve Gökçizgi Kırıldı - Erdoğan Kahyaoğlu
Yayınevi: Editura Yayıncılık
Sayfa Sayısı: 120
8,00 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template