♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den Çocuklara Aralık Yenileri

Kırmızı Kedi Aralık’ta da çocukları eğlence ve maceraya davet ediyor. Zühal ve Yücel İzmirli’nin altı öykülük doğa anlatısı “Çağla'nın Çekirdekleri”, Cihan Demirci’nin “Çocuklar İçin Fıkralar Dizisi”nin ikinci kitabı “Gülünce Güzel Dünya”, Görkem Yeltan’ın eğlendiren şiirleri “Kısa Boylu Zürafa” ve Andreas H. Schmachtl’ın “Tilda Elmaçekirdeği” serisi bu ayın yeni kitapları olarak raflarda...


Çağla'nın Çekirdekleri / Zühal İzmirli - Yücel İzmirli
‘Anneanne, neden karpuzun içinde bu kadar çok çekirdek var?’
‘Bu çekirdeklerin her biri yeni karpuz demektir Çağla’m.’
Aklı almamıştı Çağla’nın. ‘Bir tane karpuzdan yığınla karpuz olabilir mi?’ diye düşündü.
‘Her çekirdek için böyle midir?”
‘Evet, her çekirdekten kendi türünde ürünler elde edilir.’’

Eğitimci F. Zühal İzmirli ve Yücel İzmirli; sürükleyici ve sevgi dolu öykülerle bitkilerin, kelebeklerin, martıların, karabatakların, balıkların, denizkestanelerinin, ahtapotların büyülü dünyasından ve doğanın ağzından çocuklara sesleniyor.

Bu kitaptaki altı öyküyle denizkestanelerini ve ahtapotları tanıyacak, heyecanlı bir yüzme yarışına şahit olacak ve küçük bir martının neler yaptığını okuyacaksınız.
Resimleyen: Serap Deliorman
Sayfa: 64
Fiyatı: 7 TL


Gülünce Güzel Dünya / Cihan Demirci
Çocuklar İçin Fıkralar Dizisi - 2
Mizah ve çocuk edebiyatının üretken kalemi Cihan Demirci, “Çocuklar İçin Fıkralar Dizisi”nin ikinci kitabı olan Gülünce Güzel Dünya ile karşınızda... 

Çocuklar, bu kitapta kimisi sizi kahkahalarla güldürecek, kimisi hafiften gülümsetip, kimisi inceden düşündürecek, sözünü uzatmayan, birbirinden neşeli, eğlenceli,  mizah yüklü, özgün fıkralar yer alıyor. 

Cihan Demirci, fıkralarıyla mizahın en eski ve en keyifli türü olan “fıkra”yı günümüz çocuklarının ilgi ve beğeni alanına taşıyor.

Çocuklar İçin Fıkralar Dizisi devam ediyor! Cihan Demirci, bu kitapta yer alan fıkralarla, mizahın en eski ve en keyifli türü olan "fıkra"yı günümüz çocuklarının ilgi ve beğeni alanına taşıyor.
Sayfa: 64
Fiyatı: 7 TL


Kısa Boylu Zürafa / Görkem Yeltan
Çocuklar, şiirlerle eğlenmeye ve gülmeye ne dersiniz?
Görkem Yeltan’ın sizin için yazdığı ve resimlediği bu kitapta dört renkli yeni bisikletlerden krallıklara, kısa boyunlu zürafalardan köpekbalıklarına, oyuncak kolyelerden yıldızlara kadar her şey var!
DAYIMIN BİSİKLETİ
Dünyada en güzeli
Dayımın bisikleti
Atladık mı üstüne
Gideriz istediğimiz yere

Şapkası olmadan dayım
Bisikletine binmez bayım
O yüzden dolaptaki şapkasına 
Gözüm gibi bakarım

Bir de sır vereyim size
Ben büyüdüğümde
Şapka da bisiklet de
Benim olacak elbette
Görkem Yeltan'ın yazıp resimlediği şiirlerle dört renkli yeni bisikletlerden krallıklara, kısa boyunlu zürafalardan köpekbalıklarına kadar her şeyi bulabileceğiniz çok eğlenceli bir dünyaya adım atacaksınız.
Sayfa: 76
Fiyatı: 14 TL


Tilda Elmaçekirdeği - Biz Ayrılamayız! / Andreas H. Schmachtl
Tepelerin Arkasındaki Küçük Köyde Neler Oluyor?
Tilda Elmaçekirdeği şaşırmış durumda: Birdenbire bütün arkadaşları ondan bir şeyler gizlemeye başlamış! Ama nedeni çok geçmeden anlaşılıyor: Köyde herkesin hevesle hazırlandığı bir dikiş yarışması yapılacak. Elbette bizim pamuk gibi bembeyaz faremizin aklına da çok gizli tutacağı müthiş bir fikir geliyor ve o da katılıyor bu yarışmaya, ne de olsa kazanmak önemli. Ama unutmayalım, Tilda için arkadaşları her şeyden daha önemli.

Kasabada bir dikiş yarışması yapılıyor, tabii ki Tilda Elmaçekirdeği ve arkadaşları da katılacak! Herkes ne diktiğini birbirinden saklıyor ama sonunda sadece arkadaşlık kazanıyor! 
Özgün Adı: Tilda Apfelkern - Einfach unzertrennlich!
Çeviren: İlknur Özdemir
Sayfa: 28
Fiyatı: 12 TL


Tilda Elmaçekirdeği - Doğum Günün Kutlu Olsun! / Andreas H. Schmachtl
Doğum günü mü? Hemen kutlamalıyız bunu, nefis bir pasta, fındık-fıstıkla ve en yakın arkadaşımızla elbette. Üstelik faremiz Tilda Elmaçekirdeği doğum günü çocuğu için harika bir sürpriz hazırlıyor: Doğum günün kutlu olsun!

Bugün tavşancığın doğum günüymüş, ama o da ne? Çok önemli bir şeyi unutmuş! Ama merak etmeyin tavşancığın en iyi arkadaşı Tilda Elmaçekirdeği her şeyi halletmiş ve harika bir kutlama yapmışlar!
Özgün Adı: Tilda Apfelkern - Rat mal, wer Geburtstag hat!
Çeviren: İlknur Özdemir
Sayfa: 28
Fiyatı: 12 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template