♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Patti Smith’in Yol Haritası “M Treni” Domingo’dan Raflarda!

Çoluk Çocuk ile bizi fena halde hazırlıksız yakalayan Patti Smith’in, “hayatımın yol haritası” olarak tanımladığı “M Treni” Türkçede! Merakla beklediğimiz kitap Seda Ersavcı’nın çevirisi ve Domingo Yayınevi etiketiyle raflarda.

Smith’in 2010’da yayınlanan otobiyografik kitabı “Just Kids”in devamı olan “M Train” 6 Ekim’de yayımlanmış ve okuyanları mest etmişti. Çok geçmeden bizde kavuşuyoruz ve mest olmaya hazırız elbette. Kuşkusuz ayın ve yılın en önemli kitaplarından... “Çoluk Çocuk”un ülkemizde yarattığı yankı ve yılın en iyi kitapları listelerinde yer aldığı düşünülürse “M Treni” aynı yankıyı yaratacak gibi görünüyor. 

“Oğlan büyüdü, baba öldü, kız benden uzun, kötü bir rüyadan dolayı ağlıyor. Lütfen sonsuza dek kalın, diyorum tanıdığım şeylere. Gitmeyin. Büyümeyin.”

Patti Smith, “hayatımın yol haritası” olarak tanımladığı M Treni’nde zihninin derinliklerine doğru bir tren yolculuğuna çıkıyor. Patti Smith anılarını, hayal dünyasını, bir bardak koyu kahveden ya da bir Murakami satırından aldığı hazzı bir araya toplayıp kelimelerle tutturuyor. “Kaybedip bir daha bulamadıkları”nın yerini yine kelimelerle dolduruyor. “O gamsız balona, dünyaya inanıyorum” diyen koca ruhlu bir sanatçının hayata yazdığı bir aşk notu M Treni.

Harika şarkı sözleri yazmak bir şey, M Treni gibi bir kitap yazmak ise bambaşka bir şey. Bundan sonra yapacaklarını saymazsak M Treni, Patti Smith’in yarattığı en iyi şey.
The Nation

Patti Smith bizim için yaşıyor, yazıyor ve söylüyor.
Washington Post

Okuduğum en sıra dışı, en nefes kesici kitap.
Maria Popova, Brain Pickings

Yazar: Patti Smith
Çeviri: Seda Ersavcı
Kategori: Anı Roman
Yayınevi: Domingo
Baskı: Kasım 2015
Sayfa: 280 sayfa
Fiyat: 22 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template