♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

UNIQ Gallery’de “Bilinçdışı Manzaralar”

Sinan Logie’nin Türkiye’deki ikinci kişisel sergisi ‘Bilinçdışı Manzaralar’, 14 Kasım-13 Aralık tarihleri arasında UNIQ İstanbul’da yer alan Uniq Gallery’de.

‘Bilinçdışı Manzaralar’, Logie’nin geçtiğimiz sene Öktem & Aykut’ta gerçekleştirdiği ilk sergisi ‘Kaosun Doğası’nın devamı niteliğinde bir sergi. Kaosun Doğası’nda daha çok desenleri görülen Logie’nin, ‘Bilinçdışı Manzaralar’da tuval üzerine eserleri izlenecek. Bu sergi aynı zamanda, Öktem & Aykut ile Uniq Gallery’nin bir seri olarak gerçekleştireceği işbirliğinin ilk halkası.

Brüksel Victor Horta Yüksek Mimarlık Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Belçika ve Türkiye’de çeşitli mimari ve kentsel tasarım projeleri yürüten ve halen akademisyenlik yapan Logie, aynı zamanda küçük yaştan beri kaykayla ilgileniyor. Logie, Brüksel’deki Ursulines meydanını bir kaykay parkuru içerecek şekilde yeniden düzenlediği projesi ile Brüksel Şehir Plancıları Odası tarafından 2007 yılında “Régle d’or de l’Urbanisme” ödülüne layık görüldü.

Logie’nin soyut eserleri, onun hem mimari disiplininden, hem de kaykay deneyiminden izler taşıyor. Sergide yer alan kağıt ve tuval üzerine eserlerinde, şehri içeriden gören hareketli kent manzarası soyutlamaları yer alıyor. Logie’nin Fluid Structures (Akışkan Yapılar) üstbaşlığını verdiği eserleri; uzam, beden ve zihin arasındaki ilişkiyi, sanat aracılığıyla tartıştığı bir soyutlama serisi. Bu jestik soyutlamalarıyla Logie, Soyut Sanat ve Soyut Dışavurumculuğu güncel bir dille bir araya getirmiş oluyor. Hem Konstrüktivist elemanların, hem Soyut Dışavurumculuğun öncülü Romantik peyzaj soyutlamalarının, hem de Hareket Resmine mahsus resimselliğin, bugünün geç Modernist global büyük kentlerinin çok boyutluluğu ve dinamizmini ifade eder şekilde bir araya geldiği eserler, tamamen özgün bir görsellik arz ediyor. Logie’nin fırçasında; net, sabit ve kütleli olan; hareketli, geçici ve uçucu olanlarla dengeleniyor ve 21. yüzyıla mahsus melezleşmenin sevecen bir analizine dönüşüyor. Öktem & Aykut’ta gerçekleşen ‘Kaosun Doğası’ sergisinin ardından, ‘Bilinçdışı Manzaralar’da Logie, sanatını daha büyük ölçekte sınayacak.

1973 yılında Brüksel’de doğan Sinan Logie, Victor Horta Yüksek Mimarlık Enstitüsü’nde öğrenimini 1998 yılında Adrien Cools en iyi tez ödülü ile tamamladı ve 2006 yılına dek Brüksel’in yenilikçi mimarlık ofisi L’ESCAUT ile çeşitli özel ve kamusal mimari projelerde işbirliği yaptı. Logie, 2013 senesinden beri Bilgi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmakta, İstanbul’daki kentsel yayılmayı tartışan İstanbul 2023 başlıklı kitabı geçtiğimiz sene Editions B2 tarafından Fransızca olarak yayınlandı. Logie’nin Melek Aksoy ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği ve Türkiye’deki modern mimarlık tarihini ele aldığı Arketipler sergisi, Brüksel’de açılışı geçtiğimiz ay yapılan Europalia Sanat ve Kültür Festivali kapsamında 31 Ocak 2016’ya dek görülebilir. Logie’nin eserleri, Roma Güncel Sanat Müzesi MAXXI’de açılışı 10 Aralık 2015’te yapılacak olan Istanbul: Passion, Joy, Fury isimli grup sergisinde de yer alacak.

UNIQ İstanbul Adres: Maslak / Ayazağa Caddesi No:4 (Her 20 dakikada bir İTÜ Ayazağa Metro çıkışı, Windowist karşısından ring servisi bulunmaktadır.)


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template