♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

KRP Yayıncılık'tan Kasım Yenileri

KRP Yayıncılık Kasım ayını dört yeni kitapla karşılıyor. Fabio Stassi’nin 2013 yılında ALLASIO Kitap Merkezi, Ulusal Kitap Ödülünü kazanan romanı “Charlie Chaplin’in Son Dansı”, Ken Follett’in muhteşem tarihî destanı “Yüzyıl Üçlemesi”nin ilk kitabı “Devlerin Düşüşü”, Doktor Haşim Erdem’in otobiyografisi “Güneş Doğmadan” ve Patrick Holford ile Liz Efiong’un sağlıklı beslenme üzerine bir kılavuz niteliğinde birçok pratik bilgi içeren kitabı “Doğru Ye Mutlu Ol İyi Yaşa” bu ayın yeni kitapları olarak raflarda yerini aldı. Özellikle “Devlerin Düşüşü”nü dilimize kazandırdığı için yayınevine teşekkürü borç biliriz...


Charlie Chaplin'in Son Dansı / Fabio Stassi
Charlie, küçük bir çocukken adresini bile vererek onu pek çok kez çağırmıştı. Ama o zamanlar, henüz vakti gelmemişti. Şimdi bir Noel gecesinde, davetsiz bir misafiri –Ölüm’ü bekliyor…

Geçmişteki çağrılarının üzerinden –bir falcının kehanetindeki gibi– inanılması imkânsız bir hayat geçmişti ve şimdi, küçük oğlunun büyüdüğünü görebilmek için Ölüm’den birkaç yıl daha zaman koparmak istiyor. Bunu içinse en iyi bildiği şeyi yapması –onun güldürmesi gerek. Ne yazık ki hiç kimse, asla Ölüm’ü güldürememiş. Ölüm, Charlie Chaplin’le hiç karşılaşmadı da ondan, diye düşünülebilir. Çünkü projektör ışıklarının havada uçuşan toz zerreleri içinden geçerek ekrana düştüğü yolculukla büyülenen Charlie, Tramp kostümü içinde “yorgun penguen” adımlarıyla yürürken bir zamanlar bütün dünyayı güldürmüştü. 

Ama şimdi seksen yaşındaki Charlie için bile tek seyircili bu gösteride, Ölüm’ü güldürmek o kadar da kolay değil… 

Ve ister inanın ister inanmayın; bu, Lumière kardeşlerden veya Max Skladanowsky’nin Film Makinesinden önce, âşık olduğu kadının görüntüsünü unutmamak için kendi kendini eğitirken sinemayı icat eden adamın hikâyesi…

Ve Noel gecesinde geçen, siyah beyaz bir pandomim.
Bütün Hikayeler Bir Tutam Hüzün Kaldırır...
Orijinal Adı: L'ultimo ballo di Charlot
Çevirmen: Zeynep Ünalan
Yayın Markası: OLASILIK
Türü: Kurgu / Edebiyat
İlk Baskı: Kasım 2015
Sayfa: 238
Fiyatı: 19 TL


Devlerin Düşüşü / Ken Follett
Ken Follett’in bu muhteşem tarihî destanı; kadınlara oy hakkı mücadeleleri, Rus Devrimi ve Birinci Dünya Savaşı'nın çok önemli felaketlerine sürüklenilen bir dönemde yolları kesişen beş ailenin hikâyesiyle başlıyor. 

On üç yaşındaki Gallerli bir çocuk, bir maden çukurunda erkeklerin dünyasına giriyor… Aşkta kaybeden hukuk öğrencisi bir Amerikalı, Beyaz Saray’da ve Başkan Woodrow Wilson’ın yanında yepyeni bir kariyere başlıyor… Aristokrat Fitzherbert ailesinin kâhyası, kendi hizmetini aşan vahim bir adım atarken Leydi Maud Fitzherbert de yasak bölgeye girerek bir Alman casusuna âşık oluyor... Ve kimsesiz kalmış iki Rus erkek kardeş; savaş, zorunlu askerlik ve devrim nedeniyle Amerika’ya göç etme planları suya düşünce tamamıyla birbirinden farklı yollara adım atıyorlar.  

Devlerin Düşüşü bizi; bildiğimizi sandığımız bir yüzyılın içinde bir kömür madeninin toprağından ve tehlikelerinden bir sarayın ışıltılı avizelerine, iktidar koridorlarından kudretlilerin yatak odalarına kadar, bu beş ailenin içinden çıkılması güç bir şekilde birbirine dolanmış yazgılarına götürüyor –fakat artık hiçbir şey, asla eskisi gibi görünmeyecek.

THE NEW YORK TIMES  #1 BESTSELLER
Ödüllü Eser: Goodreads Choice Award for Historical Fiction (2010)
"Devlerin düşüşü, bir Follett klasiği." USA Today
"Kapsam, ölçek ve hikaye olarak enfes." The Associated Press
Orijinal Adı: Fall of Giants
Çevirmen: Zeynep Ünalan
Yayın Markası: OLASILIK
İlk Baskı: Ekim 2015
Türü: Tarihi Kurgu
Sayfa: 898
Fiyatı: 49 TL


Güneş Doğmadan / Haşim Erdem
Doktor Haşim Erdem, zaman zaman acılarla örselenmiş olsa da fevkalade mutlu bir çocukluğun ardından gelen ilk gençliğini Afganistan'ın Rus işgali altında olduğu dönemde yaşadı.

Bu güzel çocukluk zamanlarının ardından gelen zorlu dönem, hayal edilmesi dahi güç maceraları ve yıkımları beraberinde getirdi. Dünyayı görme tutkusu ve kız kardeşine duyduğu sevgiyle şekillenen hayatı, beklenmedik olaylar üzerine eline aldığı bir tabancayla seyrinden sapacak ve sadece tevekkülle üstesinden gelinebilecek acılara gömülecekti. 

Ancak o; umudunu kaybetmek yerine zorlukla ama kararlılıkla tutunduğu hayatını, hayata tutunmak isteyenlere adadı. Üstelik kaybettiklerinin anısını, kendi kaderini ve tüm hayallerini; yolunu seçemediği bir karanlıkta, bilmediği ülkelere taşımak pahasına. 

Zenginlik, gelenekler, masallar, mistik karakterler ve çaresizlik içinde umutla bezeli bu roman; Doktor Haşim Erdem’in Afganistan’da başlayıp diyardan diyara devam eden hikâyesini anlatıyor. Henüz Güneş Doğmadan aydınlığı bulmanın hikâyesi...
Türü: Otobiyografi
Yayın Markası: OLASILIK
İlk Baskı: Kasım 2015
Sayfa: 318
Fiyatı: 27 TL


Doğru Ye Mutlu Ol İyi Yaşa / Patrick Holford, Liz Efiong
Modern beslenme tarzının çağımızın en korkulan hastalıklarına davetiye çıkardığı, artık bilinen bir gerçek. 

Sağlıklı ve iyi bir yaşam için, tükettiğiniz gıdaları en güncel bilimsel bulgular ışığında gözden geçirmeye ve beslenme alışkanlıklarınızı yeniden düzenlemeye ne dersiniz?

Sağlıklı beslenme üzerine bir kılavuz niteliğinde birçok pratik bilgi içeren bu değerli kitap; risklerinizi değerlendirmek, hastalıklardan korunmak, vücudunuzun direncini arttırmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek üzere beslenmeye yönelik tavsiyeler sunuyor.

“Patrick Holford, sağlık ve beslenmede yeni yaklaşımlar konusunda dünyanın en önde gelen uzmanlarındandır.” –Daily Mail
Orijinal Adı: Say No to Cancer
Türü: Sağlık, Beslenme / Kaynak Kitap
Çevirmen: Hande Yorgancıoğlu
Yayın Markası: HYPERION
İlk Baskı: Ekim 2015
Sayfa: 416
Fiyatı: 28 TL



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template