♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi’den İki Yerli Klasik Daha!

Kırmızı Kedi’nin klasikleri yeniden sevdiren dizisine iki yerli roman daha eklendi. Eylül ayında yayımlanan “Şermin” ve “Kuyrukluyıldız Altında Bir İzdivaç” ile başlayan "Türk Klasikleri" serisi “Su Sinekleri” ve “İki Güzel Günahkar” ile sürüyor.

Enis Batur’un hazırladığı önsözlerle sunulan kitaplar, osmanlıca asıllarından titiz bir çalışmayla günümüz Türkçesine aktarılırken olabildiği ölçüde yazarın özgün dilinin korunmasına özen gösterilmiş, ayrıca metinler açıklamalar ve dipnotlarla desteklenmiş.

Su Sinekleri - Mahmut Yesari
Mahmut Yesari’nin günümüzün sanal dünyasının sahte cennet vaatlarını önceden görmüş bir yazar olarak selâmlanmasını gerektiren bir yapıt Su Sinekleri.

Su Sinekleri, Mahmut Yesari’nin 1932 yılında okur önüne çıkan bir romanı. Sinema tutkusunun, "star" olma hevesinin, şöhret uğruna toplumsal bir kara deliğin içine düşmenin yol açtığı savruluşların öyküsü. Sesli sinema yeni bir aşamadır. Magazin dergilerinin öne çıkardığı yerli ve yabancı figürlerin olağandışı serüvenleri genç kızların düşlerini tetikler, bir çoğunu geri dönüşsüz kayboluşların çemberine mıhlar.

Dizisi: Klasikler / Türk Klasikleri
Türü: Roman 
Yazan: Mahmut Yesari
Sadeleştiren: Selçuk Aylar
Sayfa: 312
Fiyatı: 18 TL


İki Güzel Günahkâr - Ahmet Rasim
Türk Edebiyatının "kalem efendisi" Ahmet Rasim’den İki Güzel Günahkâr; iki sıra dışı kadın "Bedia" ve "Güzel Eleni"nin trajik portreleri.

İki Güzel Günahkâr’ı, yazarının önce ayrı ayrı yayımlayıp sonra (1922) aynı çatı altında buluşturduğu iki aşk öyküsünü okurken Ahmet Rasim’i bir toplu özellikleriyle, bir de özel hayatının bazı verileriyle birlikte değerlendirmek en doğrusu: Çok genç yaşta bir evlilik ağı kurmuş, genç yaşta eşini yitirmiş, kalan ömrünü gönül serüvenleriyle süslemiş, dolayısıyla kadın dünyasını yakından tanımış bir kalem efendisi karşımızdaki. Öte yandan, Kamelyalı Kadın’ın çevirmeni Ahmet Rasim: Mutluluktan mutsuzluğa geçişin bir adım gerektirdiğini biliyor.

Dizisi: Klasikler / Türk Klasikleri
Türü: Öykü 
Yazan: Ahmet Rasim
Sadeleştiren: Hasan Aydın
Sayfa: 96
Fiyatı: 9 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template