♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Gülşah Elikbank’tan Yeni Roman : Yalancılar ve Sevgililer

Genç kuşağın başarılı ve sevilen yazarlarından Gülşah Elikbank’ın yeni romanı “Yalancılar ve Sevgililer” Kırmızı Kedi Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

Açtığı Edebiyat oteli ile kitap kurtlarını da mesut eden Elikbank’ın yedinci romanı İstanbul’dan Romanya’ya uzanıyor. Yazar yakın zamanda “Martı Dergisi”ne verdiği röportajda romanını şu sözlerle anlatıyor: 

“Romanya’ya ilk olarak 2004 yılında iş için gitmiştim. O zaman hayatımda yazarlık diye bir meslek de yoktu fakat ülkenin büyüsü, şatoları ve Dracula’nın gerçekliği beni çok etkilemişti. Yıllarca kafamın içinde dönüp duran, beni çağıran bir hikâyeydi bu. Sonunda 2014 yılında bu sefer bir roman yazmak için gittim Romanya’ya ve tarihi araştırmalarda bulundum. Epey kitap okudum. Kendimi hazır hissedince de yazdım. 

Benim için uzun süren kısım hep araştırma ve karakterlerin duygusunu, ruhunu yakalama bölümü oluyor. Her romanımın kendi içinde bir dili, duygusu, atmosferi var. Onu yakaladıktan sonra yazmak çok kolay çünkü artık her kelimem o süzgeçten geçmiş ve belli bir bilince ulaşmış oluyor. Kendi özel hayatımda da duygularımı yoğun ve uçlarda yaşayan bir insanım, bu yazma sürecime de etki ediyor. Karakterlerimle içsel olarak bütünleşmeden yazmaya başlamıyorum bu nedenle.

Kitabın ana karakterlerinden diyebileceğimiz Vlad Tepeş yani Dracula, tarihi bir figür ama ben ona bir kahraman, bir ikon olarak değil bir insan olarak yaklaştım. Macerayı yaşayan Maya ve Elif ise çok bizden. Elif, çocuk yaşta cinsel istismara uğramış yaralı bir kadın ve Maya ilk aşkını yitirmiş, yönünü kaybetmiş bir genç kadın. İkisi zaten psikolog çıkışı tanışıyorlar. Kadınların yaşadığı, bu topraklara ait travmaları da ele alıyorum. Aslında bu aynı zamanda bir kadın hikâyesi. Erkek karakterimiz Kadir ise ailesi ile sorunlar yaşayan, sert ama içinde naif bir yan barındıran biri. Okurların onu da seveceğini düşünüyorum.”

Genç bir kız, hayatının normal akışını tamamen değiştiren, garip bir mühür taşıyan elyazması bir mektup alır. Mektupta Romanya’ya giderse kayıp amcasının izini sürebileceği ima edilerek “Şeytanın oğlu intikam için geri geliyor. Bir şeyler yapmak zorundasın Maya,” denmektedir. Şaşırtıcı olan, tarihin en eli kanlı zorbası Kazıklı Voyvoda’nın, diğer adıyla Kont Drakula’nın genç kızın kayıp amcasıyla birlikte anılmasıdır.  

Mektuplar gelmeye devam eder, gelen her mektup genç kızın kafasını kurcalayan sorulara cevap vermek yerine, hem Drakula’nın hayatını hem de kendi çevresine örülmüş yalanlar ağını ortaya serer. İstanbul’da başlayıp Romanya’da devam eden ve beklenmedik bir aşka da yol açan bu serüven, Drakula’nın geri döndüğü söylentileriyle daha da tehlikeli hale gelecektir.

Elikbank, araştırmalara dayanan bu romanında Kazıklı Voyvoda’dan Çavuşesku’ya, 12 Eylül’den günümüze iyinin ve kötünün, gerçeklerin ve yalanların, insanları inançları üzerinden yönlendiren zorbaların ve yaşanamamış aşkların peşinde okuru tarihin derinliklerine sürüklüyor.

Dizisi: Türk Edebiyatı
Türü: Roman
Yazan: Gülşah Elikbank
Sayfa: 236
Fiyatı: 18 TL 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template