♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Richard Jackson’ın “Bir Teröristin İtirafları” Matbuat Yayın Grubundan Raflarda

Matbuat Yayın Grubu yeni bir romanla 14.  kitabını satışa sundu. Bir Teröristin İtirafları ismini taşıyan kitap, Uluslararası İlişkiler Profesörü Richard Jackson’ın ilk romanı. 

Terörizm karşıtı politikalar ne kadar geliştirilirse geliştirilsin, terör küresel ölçekte üremeye devam ediyor ve gündemden düşmüyor. Çağımızın en önemli sorunlarından biri olan terörizmi önlemek için önce anlamak, anlamak için de teröristin insan olarak tanınması gerektiğini savunan yazar Richard Jackson için bu hiç de kolay bir iş değil ve hatta günümüzün en güçlü tabularından biri. Yazar, bir teröristi insan olarak tanıma korkumuzun, terörizmin özünde barındırdığı haksız fiilleri, yanlışlıkları büyüttüğünü ve derinleştirdiğini; buna ek olarak, bir teröristin amaçlarının anlaşılması ile terörist şiddetin mazur gösterilmesinin ayrıştırılabileceğini ve hatta ancak bu algılama biçimi sayesinde kendi kendini engellemekte olan terörizm karşıtı politikaların gözden geçirilerek başarıya ulaşma ihtimallerinin olabileceğini ileri sürüyor.

Bu kitap ile, özellikle Ortadoğu kökenli “terörist” faaliyetleri ve diğer taraftan “medeni”, “çağdaş” ve hatta “demokratik” kabul edilen Batılı devletler tarafından yüzyıllardır olduğu gibi şimdilerde de sadece ve sadece (!) “özgürlük getirmek” amacıyla gerçekleştirilmekte olan “terörist olmayan” faaliyetleri, doğulu gözüyle anlamak, oryantalizmin biz doğulu insanlara sunduğu konforlu ama bitkisel bakış açısından uzaklaşmak açısından küçük bir katkı sunuluyor.

Kime terörist denir? Kim mağdurdur? Bir mağdur nasıl teröriste dönüşür? Ortadoğu’da terörizm parantezinde neler yaşanmaktadır? Devlet ya da bireysel kaynaklı Batılı terörizm nasıl hafifsenmektedir ve hatta yok sayılmaktadır? Bu ve bunun gibi soruların cevapları hakkında ama en çok da terörizmin, mağdur/terörist ayrımı, doğulu/batılı ayrımı yapmaksızın, tüm insanların hayatını nasıl korkunç bir kâbusa dönüştürdüğü ve vicdanlarımızı nasıl yaraladığı hakkında önemli ipuçlarını bu kitapta bulabileceksiniz.

Deşifre edilmiş bir sorgu tutanağı raporu formatında yazılan romanın iki kahramanı var; biri terörist zannıyla takip edilen bir Arap ekonomi profesörü, diğeri bir MI5 subayı. Kitap, eleştirel terörizm çalışmaları yapan Uluslararası İlişkiler Profesörü Richard Jackson’ın ilk romanı.

Bir Teröristin İtirafları kitabı için Matbuat Yayın Grubu’nun Yayın Yönetmeni Onur Yılmaz’ın, verdiği bilgiler şöyle:
“Klasik yazım şeklinin oldukça dışında kalan bu roman, bir rapor formatında yazılmış. Raporun konusunu da bir sorgunun deşifre edilmiş metinleri oluşturuyor. Sorgucu ve sorgulananın karşılıklı konuşmalarına, raporu inceleyen istihbarat subayının el yazısı ile aldığı kenar notlar eşlik ediyor. Richard Jackson, Türkçe baskı için yazdığı önsözde “Bu romanın, Türk okuyuculara, sadece ilham veren ve dokunaklı bir tecrübe yaşatmakla kalmamasını, terörizmin nedenleri, terörizm araştırmalarının özünde yer alan çelişkiler ve Batı’nın bölgede izlediği politikaların ikiyüzlülüğü hakkında düşünmeye zorlayan ve eğitici bir eser olmasını, tüm içtenliğimle umut ediyorum.” şeklindeki sözleriyle, kitabın Türkçe baskısının heyecanını bizimle paylaşıyor.

Kitap ve yazarla ilgili daha fazla bilginin bulunabileceği adresten, aynı zamanda online sipariş vermek de mümkün: http://www.matbuat.com.tr/BIR-TERORISTIN-ITIRAFLARI__UD31

Kitap ayrıca, idefix.com, kitapyurdu.com, dr.com.tr başta olmak üzere diğer kitap satış sitelerinden ve seçkin kitapçılardan da edinilebilir.

Orijinal Adı: Confessions of A Terrorist
Çeviren: Elif Sema Mutlu
Editör: Güzin Sarıoğlu
Yayın No: 12
Dizi: Paspartu 
Sayfa Sayısı: 280 
Fiyat: 24 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template