♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Necib Mahfuz’un “Düğün Evi” Yeniden Raflarda

Ortadoğu'nun Balzac'ı olarak tanıdığımız Necib Mahfuz’un 1981’de yayımlanan romanı “Afrah al-qubba”, “Düğün Evi” adıyla yeniden raflarda. Kırmızı Kedi’nin Mahfuz külliyatının şimdilik son romanı 3 Eylül’de raflarda yerini alıyor.

Nobel Edebiyat Ödüllü Mısırlı Necib Mahfuz’un okuruna “herkesin gerçeği kendine” dedirttiği “Düğün Evi”, yazarın toplumsal konularla ahlaki ikilemleri ustalıkla ele aldığı ve kişisel hikâyelerin eşsizliğini bir kez daha vurguladığı bir roman.

Kahire’de bir tiyatroda, genç yazar Abbas Yunus’un Düğün Evi adlı oyunu sahnelenmektedir. Abbas’ın aile sırlarını ortaya döktüğü oyun büyük başarı kazanır. Ancak oyunda tartışmalı birçok bölüm vardır: 

Abbas’ın anlattıklarının ne kadarı gerçek, ne kadarı kurgudur? Abbas gerçekleri yağmalayan yeteneksiz bir yazar mıdır, yoksa hayal gücünü ustaca kullanmayı başarmış mıdır?

“Nobel Ödüllü yazarın romanı, her bölümü farklı bir karaktere anlattıran Faulknervari mekanizmayı kullanıyor. Dört anlatı da Kahire yaşamının gündelik ayrıntılarıyla bilinç akışı monologların ustalıklı bir karışımı.” 
Publishers Weekly

Dizisi : Dünya Edebiyatı 
Türü : Roman
Özgün Adı : Afrah al-qubba   
Yazan : Necib Mahfuz
Çeviren : Aslı Çıngıl
Sayfa : 140 
Fiyatı : 12 TL 



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template