♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Between : Karantinada Gençlik

Bir kasaba dolusu insandan 22 yaş ve üstü herkes ağzından kanlar saçarak ölürse ne olur? Ve hiçbir belirtisi olmadan, şaşırtıcı şekilde gerçekleşen bu ölümlerin ardından koca kasaba karantinaya alınır ve kimsenin girip çıkmasına izin verilmezse… Yetkililerin olayı araştırıyoruz açıklaması arasında bolca soru işareti ve gençler… Netflix’in yaz dizisi “Between”, gençleri gizemli bir hastalığın pençesinde karantinaya alarak hayat mücadelesine odaklanıyor.

21 Mayıs’ta başlayan ve Netflix’in haftalık olarak yayımladığı dizinin yaratıcısı Michael McGowan. Ağırlıklı olarak TV’ye çalışan Kanadalı senarist-yönetmen 1998’de “My Dog Vincent” ile ilk adımı attıktan sonra adını 2004 yapımı “Saint Ralph” ile duyurmuştu. Dört yıl sonra aynı başarıyı “One Week” ile tekrarlayan McGowan vasat aile filmleri ve dizileri derken son olarak 2012’de “Still Mine”a imza atmıştı. Bu kez diziye el atmış ve fazlaca esinlenmeli bir konu yaratmış. Jennette McCurdy, Jesse Carere, Ryan Allen, Justin Kelly, Kyle Mac, Jack Murray ve Brooke Palsson’un başını çektiği oyuncu kadrosu da tanıdık simalardan oluşuyor.

Vasat bir ilk bölümle başlayan dizi, 21 yaş ve üstündekileri hemen devre dışı bırakıyor ve kasabayı dış dünyaya kapatarak gençleri bu gizemli hastalıkla baş başa bırakıyor. Otoritesiz ve kuralsız bir topluluk olarak yeniden inşa edilmeleri, doğacak çatışmaları ve yaşanacak problemleri de kendi içlerinde çözmeleri gerek. Bu konuda başı çeken isimleri de birer birer tanıtıyor. Yeni doğum yapmış ve bebeğine mesafeli Wiley, bilgi küpü Adam, çiftliğinde kardeşiyle yaşayan Gord, kasabanın zenginin oğlu Chuck ve mimlenmiş kötüler Ronnie, Pat, Tracey…

Altı bölümlük ilk sezonu tamladıktan bir hafta kadar sonra ikinci sezon onayını alması hayli şaşırtıcı olan “Beetween”, aslında bir şeyler işliyor gibi görünse de yerinde sayan dizilerden. Yerli diziler gibi desek yeridir. Ortada ne bir atmosfer var, ne bir gerilim yaratılıyor ne de kaos… “Under the Dome” çakması olmanın da ötesine geçemiyor. Altı bölümden en az yarısının hikayeye hiçbir katkısı yok ve izlenmeyip bölüm başı özetiyle geçiştirmek mümkün. Olur da izlemeye devam ederseniz tatmin edici cevaplar da veremiyor. Berbat bir sezon finaliyle de klişelere boğuluyor.

Son yıllarda her dizisiyle bağımlılık yaratan ve belli bir çizgiye ulaşan Netflix’in en kötü yapımı olmayı daha ilk bölümden hak eden “Between”, bildik konusu yaratıcılıktan uzak işleyerek seyircisine zaman kaybettiren dizilerden… 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template