♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Aziz Hatman’dan Polisiyeye Yeni Soluk : Son Teşebbüs “Siyasi Cinai Gastro”

Aziz Hatman ilk romanı Son Teşebbüs'te güçlü kalemi ve özgün kurgusuyla polisiye edebiyatımıza yeni bir soluk getiriyor! “Son Teşebbüs” Esen Kitap etiketiyle raflarda...

"...Son büyük savaşı insanlığın kazanmasıyla neredeyse iki asır önce kapattığınızı ilan ettiğiniz çıkar dünyasının defterinin yaprakları kanlı parmaklarca çevrilmeye başlayacak: Çünkü kan dökülecek..."

Aziz Hatman ilk romanı Son Teşebbüs'te günümüzden iki yüz yıl sonra komünist bir toplumda işlenecek bir cinayetin öyküsünü yazıyor; siyasetin, devletin ve polisin artık var olmadığı bu yeni düzendeki suçlu avında çoktan tarihe gömülmüş şüphe, endişe ve yalan insan zihnine yeniden sızıyor; insanın değişen hayatı ve tehdit edilen düzen cinayet teşebbüsü gerilimiyle birleşiyor.

Polisiye okuyucusunu farklı bir zamanda ve düzende karşılayan Son Teşebbüs'te gurme polisiye severlerin ilgisini çekecek tarifler de yer alıyor. Yeni düzenin içinde, eski düzenden miras kalan geleneksel yemekler, toplumu cinayetle sınamanın bir ön aşamasıdır. Sıra cinayet teşebbüsündedir. Yemekyerinde, gönüllülük esasıyla pişirilen yemeklerin mutfağında, cinayet mektubunun gölgesinde ve tahtanın üzerindeki bıçakların sesiyle Cani'nin izini süren bir grup arkadaş bizi bu yeni düzenin ve tehdidin içine çekiyor.

“…Türk Polisiye Edebiyatı’ndaki inanılması güç gelişmenin yepyeni bir örneği Aziz Hatman’ın Son Teşebbüs adlı romanı. 'İyi polisiye romanın iyi edebiyat' olduğunun kanıtı olan eserin asıl özelliği ütopik bir toplumda geçmesi. Bu toplumda devlet de, polis örgütü de yok ve roman anlatıcısı olan romanın başat figürü cinayeti önlemeye çalışıyor; bu arada dedektifimiz ünlü İspanyol polisiye roman yazarı Manuel Vazquez Montalban’ın komünist ve ağzının tadını bilen ünlü detektifi Pepe Carvalho gibi size zevkle okuyacağınız yemek betimlemeleri de yapıyor.

Aziz Hatman’a polisiye edebiyatımıza kattığı yeni, cesur ve canlı renkler için teşekkür ediyorum; polisiye roman anlatılmaz, okunur ve keyif alınır. Okuyun ve keyif alın..."
Erol Üyepazarcı

Aziz Hatman : 1967, İstanbul doğumlu. Mutlu çocuk… Sınırlı sayıda şiiri dergilerde yayınlandı. Dijital öncesi, siyah beyaz fotoğraf çekti. Gelenek, Toplum ve Bilim gibi dergilerde yazdı. Özgür Üniversite, NHKM, soLMeclis’te yer aldı. Yayıncılık yaptı. Yıldız’lı Metalürji Mühendisi, malzeme biliminde yüksek lisanslı ve doktoralı. Çok sayıda makalesi var. Çelik sektöründe yönetici olarak çalışıyor. Anlatmaktan yorulunca yazmaya başladı. Yemeyi, pişirmeyi ve bu ikisinin muhabbetini seviyor. Evli ve Hikmet’in de babası.


Eser Adı: Son Teşebbüs- Siyasi Cinai Gastro / Aziz Hatman
Türü : Edebiyat – Polisiye
Kapak Tasarımı: Yavuz Saklı
Yayınevi : Esen Kitap
Temmuz 2015, 1. Basım
Sayfa Sayısı: 235
Etiket Fiyatı: 20 TL 


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template