♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Jane Austen Klasiği “Aşk ve Arkadaşlık” Altın Bilek’ten Raflarda

19. yüzyılın ölümsüz yazarı Jane Austen’in büyük romanlarından önce gençlik yıllarında kaleme aldığı öykülerinden oluşan “Love and Freindship”, “Aşk ve Arkadaşlık” adıyla Altın Bilek Yayınları etiketiyle raflarda.

İngiliz yazarın “Aşk ve Gurur”, “Mansfield Parkı” ve “Emma” gibi ölümsüz romanlarına hazırlık niteliğindeki öykülerinde kahramanlarının iç dünyalarına çalışıyor, iç konuşmaları da deniyor. Ve elbette yalın bir dile, zarif ironiyle. Büyük bir yazarın çaylaklık dönemini merak edenler için leziz bir okuma sunuyor. Kitabın romanlarının yanında büyük oranda gölgede kaldığını da belirtelim…

Jane Austen’in sadece on dört yaşındayken kaleme aldığı bu eser, dönemin genç kızlarının aşklarını, dostluklarını, kıskançlıklarını kısacası duygu dünyalarındaki fırtınaları gözler önüne seriyor. Aşk ve Arkadaşlık, Austen’in oldukça sade bir dille yazdığı ancak yaratıcı yazarlık zekâsının ilk kıvılcımlarını okuyuculara tattırdığı mektuplaşmalar biçimindeki bir diğer eseridir.

“Ve aşkın mutlu eden sancılarını hiç hissetmedin mi, Augusta? Kötü ve bozuk damağın için, aşk sayesinde var olmak imkânsız mı görünüyor? Fakirliğin getirebileceği her türlü sıkıntı içinde, en hassas sevginin nesnesiyle yaşamanın lüksünü anlayamıyor musun?”   

Eser Adı: Aşk ve Arkadaşlık
Yazar Adı: Jane Austen 
Çevirmen Adı: Görkem Mercan
Yayınevi: Altın Bilek Yayınları
Orijinal Adı: Love and Frienship
Türü: Dünya Edebiyatı
Dizi Adı: Edebiyat-Derleme
Basım Tarihi: Temmuz 2015
Basım Bilgisi: 1. baskı
Sayfa Sayısı: 174
Etiket Fiyatı: 14 TL


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template