♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Garanti Caz Yeşili Konserleri Nisan Ayında Dopdolu…

Garanti Caz Yeşili konserleri, cazseverleri buluşturmaya devam ediyor. Türler harmanı post-caz grubu Polar Bear, Dena DeRose Trio, unutulmaz gece yaşatacak Hindi Zahra, doğaçlama üstadı Dino Saluzzi Band ve alternatif rock’ın yaşayan efsanelerinden Thurston Moore bu ay sevenleriyle buluşuyor... Ayın son günüyse cazla kutsanıyor... 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde, “Beş Konser Tek Akşam” mottosu yine şenlik yaratacak... Polar Bear, Hindi Zahra ve özellikle de Thurston Moore’u kaçırayım demeyin...


Polar Bear
1 Nisan 2015 / Babylon / 20:30
Polar Bear, “Cazın Yükselen Yıldızı” davulcu Sebastian Rocheford ve diğer ödüllü müzisyenleriyle, caz dolu bir gece için Babylon sahnesine konuk oluyor. Amerikan cazıyla yoğrulmuş, trash metal’den Venezuela folk’una kadar her müziği özümsemiş deneysel post-caz grubu Polar Bear, heyecan verici performanslarıyla ön plana çıkıyor. 


Dena DeRose Trio
16-17 Nisan 2015 / Nardis / 21:30
Bugüne dek 11 albüm çıkaran piyanist/şarkıcı Dena DeRose, kendisine 15 yıldır eşlik eden basta Martin Wind ve davulda Matt Wilson ile Nardis’e konuk oluyor. Avusturya Graz Üniversitesi’nde Caz Vokal Bölümü’nde profesörlük görevine getirilen sanatçı, uluslararası performans, ders ve workshop’larına devam ediyor. 


Hindi Zahra
20-21 Nisan 2015 / Babylon / 20:30
Caz ve dünya müziğini benzersiz bir şekilde harmanlayan Hindi Zahra, dinleyicilerine keyifli bir gece yaşatmak için Babylon’a geliyor. Amerika, İngiltere ve Avrupa ülkelerinde verdiği konserlerle geniş bir hayran kitlesine sahip olan yarı Fransız yarı Faslı sanatçı, kendine has üslubunu, Fas kökenlerinden gelen enstrümanlar ve cazla zenginleştiriyor. 


Thurston Moore
22 Nisan 2015 / Babylon / 20:30
80 ve 90’lara damgasını vuran Sonic Youth’un esas adamı Thurston Moore, muhteşem bir performans için Babylon sahnesine konuk oluyor. 2014 yılında punk ve grunge ritimlerinin hakim olduğu “The Best Day” isimli albümüyle dinleyicilerle buluşan müzisyen; Olivier Assayas, Gus Van Sant ve Allison Anders’ın filmlerine yaptığı müziklerle de beğeni topluyor.


Dino Saluzzi Band
27-28 Nisan / Nardis / 21:30
Arjantinli bandoneoncu, besteci ve doğaçlama üstadı Dino Saluzzi, son albümü “El Valle de la Infancia” kapsamında yapacağı turnenin İstanbul ayağıiçin Nardis’e konuk oluyor. Albümde Dino’ya kardeşi Felix tenor saksofon ve klarinette, oğlu Josê Maria gitarda ve yeğeni Matias basta eşlik ediyor. Albüme aile dışından, gitarda Nicolas “Colcho” Brizuela da destek veriyor. 


Uluslararası Caz Günü’nde, 5 mekânda 5 Caz Yeşili konseri…
Mopo
30 Nisan 2015 / Uluslararası Caz Günü / Babylon / 20:30
Linda Fredriksson, Eero Tikkanen ve  Eeti Nieminen tarafından kurulan Mopo, 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde Garanti Caz Yeşili kapsamında Babylon'da sahne alacak. Sıra dışı çalışmalara imza atan Finlandiyalı üçlü, müzik hayatına başladığı günden bu yana, daha önce denenmemiş işleri yapmayı hedef alarak, tüm cazseverlerin dikkatini çekmeyi başardı.


Hayati Kafe & Carl Orrje Quartet
30 Nisan 2015 / Uluslararası Caz Günü / Nardis / 21:30
İstanbul Radyosu’nda kendisine ait bir programı olan ilk Türk sanatçı olan Kafe, İsveç’e yerleşmesinin ardından İskandinavya’nın önemli caz müzisyenleriyle sahne aldı. Piyanoda Carl Orrje, basta Ozan Musluoğlu ve davulda Berke Özgümüş’ten oluşan Carl Orrje Quartet, 30 Nisan Dünya Caz Günü’nde Garanti Caz Yeşili kapsamında Nardis’te sanatçıya eşlik edecek.


The Fresh Dixie Project
30 Nisan 2015 / Uluslararası Caz Günü / Nublu
Kapı Açılış Saati 22:00 / İlk Set: 23:30 / İkinci Set: 01:00
5 genç müzisyenden oluşan The Fresh Dixie Project, dans servmeyenleri dahi harekete geçiren can alıcı melodileriyle dinleyici karşısına çıkıyor. Grup, geçen yıl Londra’nın Village Underground ve Jamboree gibi popüler mekânlarında sahne alarak ününü daha da artırdı. Ayrıca, dünya çapındaki birçok festivaldeki çalan ve olumlu eleştiriler alan The Fresh Dixie Project, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde cazseverlerle buluşmak için Nublu sahnesine konuk oluyor.


Bugge Wesseltoft & Christian Prommer
30 Nisan 2015 / Uluslararası Caz Günü / Roxy / 21:00
İkili, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde özgün, yepyeni bir modern caz performansı için Garanti Caz Yeşili kapsamında Roxy’de aynı sahneyi paylaşacak. Solo kariyerinde hızla ilerleyen Bugge’nin müziği, melodik piyano partisyonlarından; deneysel gürültülere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Piyano virtüözleri ve usta davulculardan ders alan Christian Prommer, son 20 yılını organik ve elektronik sesleri inceleyerek geçirmesiyle biliniyor.


Caz Ağacı / John Coltrane
30 Nisan 2015 / Uluslararası Caz Günü / Salon İKSV / 21:30
Caz Ağacı etkinlikleri, 2015’te saksofon virtüözleri için gerçekleştirilecek saygı duruşlarıyla devam ediyor. Caz Ağacı, 30 Nisan Uluslararası Caz Günü’nde Salon İKSV’de, caz saksofoncularının en büyük ilham kaynaklarından olan John Coltrane’ı anıyor.
Vokal: Başak Yavuz, Ceyda Özbaşarel, Sanem Kalfa
Saksafon: Yahya Dai, Serhan Erkol 
Piyano: Adem Gülşen 
Kontrbas: Baran Say
Davul: Erdem Göymen
Sunucu: Vedat Özdemiroğlu


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template