♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Glenn Meade “Son Tanık”la Kırmızı Kedi’de, İmza İçin Fuarda

Bu yılki Tüyap’ın özel konuklarından biri olan ünlü İrlandalı yazar Glenn Meade’in son romanı “Son Tanık” Kırmızı Kedi etiketiyle raflarda yerini aldı... Ünlü polisiye yazarı, 15 kasım Cumartesi günü saat 15:30’da Karadeniz Salonu’nda “Polisiye ve Tarih” konulu söyleşinin ardından, 17:00’de Kırmızı Kedi Yayınevi Standında imza için okurları bekliyor olacak...

1994’de ilk romanı “Brandenburg” başarılı bir çıkış yapan Meade, kurgusu ve gerçekçiliğiyle türün önemli isimlerinden biri haline gelmişti... “Kar Kurdu” ve “Sakkara'nın Kumları” ile çok geçmeden ustalar mertebesine ulaşan yazarın son romanı “The Last Witness”, Ağustos ayında yayımlanmıştı... Romanları bizde de uzun süre Doğan Kitap etiketiyle yayımlandıktan sonra, 2012’de yayımlanan “Romanov Komplosu”ndan bu yana Kırmızı Kedi Yayınevine geçmiş durumda... Yayıncısı değişse de, çevirmeninin değişmediğini de dipnot olarak ekleyeyim...

“İyi ve kötü, tıpkı aşk ve nefret gibi o kadar yakındırlar ki, ruhun içinde birbirlerine kenetlenirler.”

Yugoslavya parçalanmakta, dünyanın Nazilerden sonra verdiği bütün sözlere rağmen Avrupa’nın göbeğinde bir başka soykırım yaşanmaktadır. 

Koalisyon kuvvetleri, Saraybosna’nın eteklerinde bulunan Omarska Kampı’ndaki katliamdan sağ kurtulmayı başarmış, ancak yaşadığı derin travma yüzünden konuşmaktan bile aciz küçük bir kız bulur. 

New York’lu bir hukukçu olan Carla Lane’in, yıllar önce Yugoslavya’da yaşanan “etnik temizlik”le ilgili pek az bilgisi vardır. Genç kadın, hamiledir ve müzisyen kocasıyla ideal bir hayat sürmektedir. Ancak kocasının gizemli bir suikastta öldürülmesiyle, Carla’nın zihnini bir süredir meşgul eden garip görüntüler şiddetlenir. Bunların izini süren genç kadın, çocukluğunda ağır bir psikolojik tedavi gördüğünü ve psikiyatristinin ona annesinin günlüğünü vermesiyle, ailesinin 20 yıl once Bosna’daki bir ölüm kampında, büyük bir vahşetin kurbanları olduğunu öğrenir. 

Carla’yı zorlu bir sınav beklemektedir. Gerçek kimliklerini saklamak ve kurdukları suç imparatorluğunu muhafaza etmek adına kanlı geçmişlerinden geriye kalan son tanığı da susturmaya kararlı olan suçluları bulmalıdır.

Dizisi : Polisiye 
Türü : Roman
Özgün Adı : The Last Witness
Yazan : Glenn Meade
Çeviren : Ali Cevat Akkoyunlu
Sayfa : 436
ISBN : 978-605-4927-95-1
Fiyatı : 25 TL  


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template