♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

1. Dünya Savaşı’nın 100. Yıldönümünde Savaşa Bir Çocuk Gözüyle Bakmak: Olduğun Yerde Kal

Tudem Yayınları, 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümünde okurlarını çok özel bir kitapla buluşturuyor. ‘Çizgili Pijamalı Çocuk’ adlı kitabıyla tanıdığımız İrlandalı yazar John Boyne’nun yeni kitabı ‘Olduğun Yerde Kal’, savaşı beş yaşındaki bir çocuğun gözünden dokunaklı bir hikâyeyle anlatıyor…

Babası ona söz vermişti.
Ama savaş verilen tüm sözleri bozdu…

1. Dünya Savaşı’nın patlak verdiği gün Alfie’nin babası orduya katılmak için onları terk etmeyeceğine dair bir söz verir. Ancak sözünü ertesi günü bozar. Dört yıl geçmiş olmasına rağmen Alfie babasının nerede olduğunu bilmemektedir. Babasının şu çok özel gizli görevi nedir?

Tudem Yayınları’ndan çıkan ‘Olduğun Yerde Kal’, beşinci doğum günü, savaşın başladığı güne denk gelen bir çocuğun hikâyesi. Tüm dünyada 46 dile çevrilen ‘Çizgili Pijamalı Çocuk’ adlı çok satan kitabın yazarı John Boyne tarafından kaleme alınan ‘Olduğun Yerde Kal’, savaşa yine çocuk gözüyle ama bu defa bambaşka bir yerden; yoksulluk, parçalanmış aileler ve savaşın bıraktığı kalıcı izleri de işleyerek bakıyor.
Tudem’in 1. Dünya Savaşı’nın 100. yıldönümünde okuyucuyla buluşturduğu ‘Olduğun Yerde Kal’, sadece çocuklar için değil, içindeki çocuğu kaybetmeyen tüm yetişkinleri  yine unutulmaz bir yolculuk davet ediyor. 

Olduğun Yerde Kal
Yazan: John Boyne
Türkçeleştiren: Arif Cem Ünver
Tudem Yayınları 2014, 256 sayfa

Yeni Tanışanlar İçin John Boyne
1971 yılında İrlanda’nın Dublin kentinde dünyaya gelen John Boyne, Dublin Trinity Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Norwich’deki East Anglia Üniversitesi’nde yaratıcı yazarlık dersleri aldı ve buradaki çalışmalarıyla Curtis Brown ödülüne layık görüldü. Edebiyat yaşamına kısa öyküler yazarak başlayan ve yaklaşık 70 kısa öyküsü yayımlanan John Boyne’un ilk hikâyesi The Entertainments Jar (Eğlenceler Kavanozu) İrlanda’da Hennessy Edebiyat Ödülü’ne aday gösterildi. Yazarın 2006 yılında yayımladığı ve Nazi toplama kampları gerçeğini iki çocuğun gözünden anlattığı ilk çocuk romanı Çizgili Pijamalı Çocuk, Miramax tarafından sinemaya uyarlanarak pek çok ödül aldı. Aynı roman, İrlanda’da iki edebiyat ödülünün yanı sıra çeşitli uluslararası ödüllere layık görüldü ve birçok uluslararası ödüle de aday gösterildi. Bu başarılara ek olarak kitap, İrlanda listelerinde 80 hafta bir numarada kalarak büyük bir rekora imza attı ve New York Times’ın çok satanlar listesinin de zirvesine yükseldi. Tüm dünyada 5 milyondan fazla satan Çizgili Pijamalı Çocuk, hem 2007 hem 2008 yılında İspanya’da en çok satan kitap oldu. Romanları 43 ayrı dile çevrilen John Boyne’un 2010 yılının Ekim ayında özellikle küçük okurlarının beğenisine sunduğu sekizinci romanı Nuh Arpasuyu Evden Kaçıyor İrlanda Çok Satanlar Listesi’nde yine bir numaraya ulaşmıştır. Söz konusu kitap ayrıca İrlanda Kitap Ödülleri’nin Yılın Çocuk Kitabı kategorisine de aday gösterilmiştir.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template