♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mick Jagger’dan "Get On Up" ve İş Etiği Yorumları

Yapımcılığını üstlendiği, yakında vizyona girecek olan James Brown biyografisi "Get On Up" hakkında konuşan Jagger, Brown’ın iş etiğinden ve müzik sektörüne ‘iş dünyası’ yaklaşımından esinlendiğini düşündüğü sanatçılara da değindi. Billboard’a verdiği röportajda “Jay-Z’ye bakın mesela veya Puff Daddy’e.” dedi. 

“İş unsuru olayına fazlasıyla odaklanmış durumdalar. Ben hiç o kısmıyla ilgilenmedim dürüst olmak gerekirse. Mümkün olduğunca az iş yaparım, çünkü hiçbir zaman bir unsur olarak görmedim. Bazı insanların bununla ilgilenmesi elbette yanlış bir şey değil. Sadece sözleşme olarak gördükleri sözleşmeler yapmak istiyorlar. James Brown bu işadamı/oyuncuların babasıdır. Afrikan-Amerikan topluluğunda girişimci kıtlığı vardı James’ten önce. Sizden girişimci olmanız beklenmezdi. Eğer bir sanatçıysanız, sadece nerede ne yapmanız gerektiği söylenir ve paranız ödenirdi. Siz de yapardınız. James “Hayır, ipler benim elimde olmalı” diyen ilk insanlardan biriydi.” 

Filmin nisan ayında yayınlanan fragmanından, sanatçının hayatının dipte olduğu zamanlardan zirve yaptığı zamanlara mercek altına alınacağı anlaşılıyor: Sefalete doğan,60 yıl sürecek müzik kariyerine başlamadan önce gençlik yıllarında ‘çocuk gözaltı merkezi’nde vakit geçiren Brown.

Filmde, 2013 yapımı 42’de beyzbol efsanesi Jackie Robinson’ı canlandırması ile tanınan Chadwick Boseman ile birlikte, ‘Blues Brother’ Dan Aykroyd, neo soul sanatçısı Jill Scott ve eski New Edition üyesi Ralph Tresvant rol alıyor. Ayrıca, Brandon Mychal Smith, Little Richard’ı canlandırırken; Missing dizisinin yıldızı Nick Eversman Mick Jagger’ı oynayacak. 1 Ağustos’ta Amerika’da vizyona girecek filmin yönetmenliğini ise Tate Taylor üstlenmiş durumda.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template