♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kader Sevinç'in Şiir Kitabı "Kırık Ülke" Okuyucu ile Buluşuyor

“Kırık Ülke” adlı şiir kitabı kısa bir süre önce yayınlanan Şair Kader Sevinç, 8 Nisan’da Galatasaray’daki Aziz Kitabevi’nde düzenlenecek imza gününde okuyucusuyla buluşacak. Şiirinde kendine özgü bir dil geliştiren Sevinç, şiirinin ana omurgasını da “aşk, doğa, bitmeyen bir insanlık sevinci ve insana duyulan sorumluluk bilinci ile” çatıyor. Kitapla aynı adı taşıyan şiirinde “umarsızım, / yankılanmaktan eprimiş utanç, / o eski kırık ülkeyi bir daha düşle” diye seslenen Sevinç, Brüksel’de CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Avrupalı sosyal demokratların çatı partisi PES’in yönetim kurulu üyesi. Washington DC’deki Johns Hopkins Üniversitesi / SAIS’in akademi üyesi de olan Sevinç’in şiirleri No Edebiyat, Başka, Ay, Şiirden, İzmir İzmir, BT Sanat, NAR gibi çeşitli dergilerde ve fanzinlerde yayımlandı. Kader Sevinç, 2009 yılında Brüksel Şairler Grubu’nun girişimiyle bir araya gelen Avrupalı 50 şair ile birlikte Avrupa Anayasası tartışmalarına dizeleri ile katkıda bulundu. “Dizelerle Avrupa Anayasası” şiir kitabı üç dilde yayımlandıktan sonra birçok AB başkentinde okumalarla tanıtıldı.  

Brüksel’de Passaporta Sanat Edebiyat Merkezi’nin etkinliklerine de katkı sağlayan Sevinç, Brussels Raw Festivali ve Washington DC Busboys & Poets etkinliklerinde yer aldı. Yurtdışında gerçekleştirdiği bu etkinliklerin yanı sıra Türkiye’deki okurları ile bir araya gelmek için sabırsızlandığını anlatan Kader Sevinç,“Hepimizin özel dünyasında en az bir “kırık ülke”si var. Bütün planlarımıza, hayallerimize, bize rağmen kırılan, bizim olan kırık ülke. Bazen onu onarmak için bir ömür harcadığımız kırık ülkelerimiz. İkincisi toplumsal olarak da bugün ülkemizin içinde olduğu durumdan, hangi partiye sempati beslerse beslesin kimsenin mutlu olmadığını düşünüyorum. Herkes için biraz kırık bir ülke artık Türkiye. İşte bugün hepimizin gururla yaşayacağı bir ülkeyi kurmak için yola koyulacağımız hareket noktasındayız.” diyor.

"Kırık Ülke" kitabının ön kapağında Sevinç’in kendi yaptığı bir yağlıboya resmi yer alıyor. Arka kapaktaki fotoğraf da Stokholm’de yaşayan ve Nobel ödüllü edebiyatçıların portreleri ile tanınan dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Lütfi Özkök’ün imzasını taşıyor.

Yakında ayrıca Kader Sevinç’in İsveç’ten müzisyen Robert Mehmet İkiz ile ortak çalışması olan bir caz/şiir CD’si de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Yeni Tanışanlar için Kader Sevinç
Çocukluğu anne ve babasının görevleri vesilesiyle Gaziantep, Samsun, Kayseri, Nevşehir ve İzmir Foça’da geçen Kader Sevinç, Akdeniz Üniversitesi’nde turizm işletmeciliği eğitimi sürerken Jean Monnet AB programı ve ardından Brüksel CERIS-Paris-Sud-XI Üniversitesi’nde uluslararası ilişkiler alanında yüksek lisans yaptı ve onur derecesi ile mezun oldu. Harvard Üniversitesi’nde kısa dönemli iş iletişimi programına katılan Sevinç, akademi ve özel sektörde çalıştıktan sonra 2005 yılında Brüksel’de Avrupa Parlamentosu’nda danışman olarak görev aldı. Birçok sivil toplum kuruluşuna danışmanlık yaptı. 2008 yılında CHP Avrupa Birliği temsilciğini kuran Sevinç, Avrupa sosyal demokratlarının şemsiye partisi PES’te yönetim kurulu üyesi oldu. 2013 yılında ABD’de Diplomatic Courrier ve Küresel Lider Kuruluşu (YFPP) tarafından “en etkili genç dış politika liderleri” ödülünü aldı. Washington DC’de Johns Hopkins Üniversitesi’nde SAIS-Transatlantik İlişkiler Merkezi’nde ziyaretçi akademi üyesi olarak bulundu. Brüksel’de Türkiye kökenli çocuklara yönelik Sınıf 1B eğitim programı ve bir düşünce platformu olan Türk Kahvesi Brifingleri’ni kurdu.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template