♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Mehmet Bilal’den Yepyeni Bir Kitap: Béla

Öykü ve romanlarıyla edebiyat yolculuğunu sessiz ve derinden sürdüren Mehmet Bilâl, bu kez Osmanlı’nın hüküm sürdüğü bir hayatın içinde, “kurbanlarını avlamaya kıyamayan” bir vampirle buluşturuyor okurunu.

Béla ismini verdiği son kitabında Mehmet Bilal, içine düştüğü her olay soluksuz bir serüvene doğru giderken, ölüm-kalım arasında gidip gelen acemi bir vampirin varoluş hikâyesini anlatıyor. Güncel siyasi göndermeler içeren, yalın anlatımı, sürükleyici kurgusuyla dikkat çeken Béla, Nar Kitap etiketiyle tüm kitapçılarda okurlarıyla buluşuyor. 

1800’lü yıllarda Romanya’nın liman şehri Köstence’de, bir “yabankedisi” gibi yaşayan, 27 yaşındaki Béla, dayanılmaz diş ağrısını dindirmesi için Rus kökenli Dema’nın kapısına dayanır. Yöre halkının tüm sağlık problemlerini kendine özgü yöntemlerle çözen Dema, Béla’nın dişini çeker ve ağrısını gidermesi için ona bir tür uyuşturucu verir. Uyuşturucunun benzersiz etkisiyle her şeyi başka türlü görmeye başlayan, kendini ilk kez sevmeye değer bulan ve bir ruhu olduğunu fark eden Béla, kısa sürede bağımlı hale gelir. Dema’nın dükkânından çaldığı bir kavanoz dolusu uyuşturucuyu büyük bir açgözlülükle tüketir ve aşırı doz sonucu kalbi durur. Öldü sanılarak toprağa gömülen Béla, yaşlı bir vampir tarafından dönüştürülerek ölümsüz hayata adım atar… 

Ünlü yazar Murathan Mungan kitapla ilgili olarak,“Resimli tarih kitaplarına özgü, canlı kanlı sahnelerle, sürükleyici bir anlatımla ilerleyen eğlenceli bir roman Osmanlı’da Bir Vampir. Kitabı bitirdiğinizde kahramanın yeni maceralarını merak ediyorsunuz.” dedi.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template