♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: Fruitvale Station / Son Durak

Cannes Film Festivali’nin “Belirli Bir Bakış” bölümünde Gelecek Ödülü ve Sundance Film Festivali’nde Büyük Jüri Ödülü ile İzleyici Ödülü sahibi olan film “Fruitvale Station”, “Son Durak” adıyla 1 Kasım’da gösterime giriyor.

Amerika’da yaşayan ve henüz 22 yaşındayken beyaz bir polis tarafından öldürüldükten sonra polis şiddeti ve ırkçılığa karşı hareketin sembollerinden biri haline gelen siyahi vatandaş Oscar Grant’in gerçek hikayesinden uyarlanan film, Rolling Stone dergisince ‘Sundance Film Festivali'nin en iyi filmi’ olarak etiketlenmiş ve filmdeki performansı ile adından bol bol söz ettiren Michael B.Jordan, bu yıl verilecek Oscar Ödülleri’nin de güçlü adaylarından olarak listelenmiş durumda… Üç kısa filmden sonra ilk uzun metrajını çeken yönetmen Ryan Coogler’ın yazıp yönettiği film, şimdiden on ödül kazanmış durumda… Yönetmenine rüya gibi bir başlangıç yaşatan “Fruitvale Station”da Jordan’a Oscar ödüllü aktris Octavia Spencer ile Melonie Diaz, Kevin Durand gibi isimler eşlik ediyor.

Resmi sinopsise göre filmin konusu; 22 yaşındaki Oscar Grant’in hayatı, 2008 yılının yılbaşı arifesinde ailesi, işi ve arkadaşları arasında değişik olaylarla şekillenmektedir. Hayatıyla ilgili yeni kararlar alır ve işine daha sıkı sarılıp, annesiyle daha fazla ilgilenmek, eşi ve dört yaşındaki kızıyla daha çok vakit geçirmek istemektedir. Yılbaşı gecesi arkadaşları ve eşiyle eğlenmek üzere şehir merkezine giden Oscar, yılbaşı gecesi çok ani gelişen bir olay sonucunda polis tarafından tartaklanır ve vurularak öldürülür. Oscar'ın ölümü hem yakın çevresini hem de tüm Amerika’yı derinden sarsan bir olay olacaktır.

Filmekimi’nin yıldızı olarak beğenilen film, yılın en iyi bağımsızlarından biri olarak bizde de tescillendi… Oscar yarışının da içinde yer almasıyla daha çok izleyiciye kavuşacak olması sevindirici… Filmekimi’nde kaçıranlar ve halen izlememiş olanlar için şölen olması için, bolca kopyayla girmesini umarak merakla bekliyoruz…



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template