♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Eylül Duru’dan İlk Solo Albüm: ‘’Söz’’

Blue Motion adlı caz grubunun solistliğini yapan Eylül Duru'nun ilk solo albümü "Söz", Ada Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

"Çocukluğum iki denizin ortasındaydı. Biri mavi deniz, biri yeşil deniz…

Mavi denizin deli dalgalarını izlerken korkumu bastırmak için şarkılar söylerdim. Yeşil denizde çay toplarken bazen sesli, bazen içimden söylediğim türkülerle soluk alırdım. O yeşil denizde toprağa her bastığımda evrende bir kulağın var olduğunu hissediyordum. Sonra anladım ki, müzik, evreni dinleyen kocaman bir kulakmış.

Bu albüm, bir gün daha sesli söylemeye “SÖZ” verdiğim ezgilerin hikâyesidir…" diyen Duru, Popüler kültürden uzak birçok Karadeniz albümü ve belgesellerde vokalleriyle yer aldı. Duru, anadili Lazca’yı içine alarak Karadeniz’deki etnik dilleri kapsayan “Ev ve Komşu Şarkıları” adını verdiği projesiyle birçok konser yaptı… 

Eylül Duru, her yörenin türküsünü, kendine has ipeksi yorumuyla seslendirdi.… Aranjörlüğünü Eser Taşkıran’ın üstlendiği albümün süpervizörlüğünü Behçet Türkekul yaptı ve kayıtlara sazlarıyla katılan tüm virtüözler de kendi renkleriyle katılarak destek verdiler… Tüm kayıtların akustik enstrümanlarla yapılmış olması da albümdeki o yumuşak dokuya güç veriyor…

"Halk edebiyatına, türkülerimize ve Anadolu insanının kendine özgü yanık sesine sonsuz saygı ve sevgiyle gerçekleştirilen “SÖZ”ün bir başucu albümü olarak hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz." sözleriyle vurgu yapılan albüm dokuz şarkı barındırıyor.

1. Gelevera Deresi 
Söz & Müzik: Anonim
2. Ay Laçin
Söz & Müzik: Anonim
3. Ah Bir Ataş Ver
Söz & Müzik: Anonim
4. Bülbülüm Altın Kafeste
Söz & Müzik: Anonim
5. Dolama Dolamayı
Söz & Müzik: Anonim
6. Hey Onbeşli
Söz & Müzik: Anonim
7. Ordu’nun Dereleri
Söz & Müzik: Anonim
8. Gesi Bağları
Söz & Müzik: Anonim
9. Ey Özgürlük
Söz: Paul Eluard  Müzik: Zülfü Livaneli


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template