♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İlk Bakış: 38 Temoins / 38 Şahit

2013 Cesar ödüllerinde En İyi adaptasyon senaryo ödülüne adayı “38 Temoins”, “38 Şahit” adıyla 21 Haziran’da vizyona giriyor. 

Louise Çin’deki iş gezisinden yeni dönmüştür, eve döndüğünde yaşadığı sokakta bir cinayet işlendiğini öğrenir. Genç bir kadın gecenin sessizliğinde hunharca katledilmiştir. Suç mahalinde ne yazık ki hiçbir tanık yoktur. Görünüşe göre herkesin uyuduğu bir anda cinayet gerçekleşmiştir. Louise’in kocası Pierre de o anda evde değil işyerindedir.

Louise günler geçtikçe aslında bazı insanların -ki bu bazı insanlar tamı tamına 38 kişiydi- olayı duyduğu yada gördüğü gerçeği ile yüzyüze geldi. Bunlardan birisi de kocası Pierre’di. Pierre gece işte değil evdeydi. 38 kör ve sağır şahitten biri de kocasıydı!..

Didier Decoin’in “Est-ce ainsi que les femmes meurent”, “Bu kadın nasıl öldü” romanından uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda 2002 yapımı üçlemesiyle tanıdığımız Lucas Belvaux oturuyor. Aynı zamandan uyarlama senaryoyu da kotaran yönetmen, türlere hakim bir isim olarak rüştünü ispat etmişti... Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia ile Francois Feroleto’nun başını çektiği kadroyla, şahitlerin vicdanlarının sorularına verdikleri cevapları izlerken kendi vicdanımızla bir anda başbaşa kalmamızı istiyor ve 39. şahit olarak izleyiciyi de içine çekmeye çalışıyor... Bu kadın nasıl öldü sorusunun peşinde 104 dakikalık bulmaca...

Korsan piyasada çoktandır Türkçe dublaj olarak gezinen filmin vizyona girecek olması hayli ilginç... Elbette korsan piyasayı takip etmeyen bir kesim var ama onlarında bunca film arasında ilgisini çekermi o da ayrı konu... Farklı konusuyla merak uyandıran film, genel olarak hayal kırıklığı yaşatmasıyla biliniyor... Geçtiğimiz Aralık ayında Rendezvous Film Festivalinde gösterimi yapılmış ve aynı izlenimleri uyandırmıştı... Kağıt üstünde herşey iyi, fragmanı da ilgi çekici... Bir göz atmakta fayda var, çok birşey beklememek kaydıyla tabi...



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template