♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kenan Vural'dan İlk Solo: "Alem Dünya"

Yüksek Sadakat'ın vokalisti olarak kulaklarımızda yer eden Kenan Vural, solo kariyerinin ilk albümünü yayınladı. Uzun kariyeri boyunca sesine aşina olduğumuz önemli vokallerden biri olan Vural, on yıllık birikiminden yansıyan on şarkıyla dinleyicilere sesleniyor... 

Kenan Vural; 1998 yılında Serüven grubunu kurdu  ve aynı yıl aynı adı taşıyan debut albümü ile dinleyicisine merhaba dedi. Daha sonra Yüksek Sadakat grubunun solisti, şarkı ve söz yazarlarından biri olarak kariyerine devam etti, 2012 senesinde ise Yüksek Sadakat grubu ile yollarını ayırdı. Ardından önceki gurubunu tekrar toplayarak  gitarda Tuncer Tunceli, tuşlu çalgılarda Mert Topel, bas gitarda Serkan Aşanel ve davulda Bülent Ay'ı kadroya dahil ederek geçtiğimiz on sene içerisinde yazdığı şarkılardan oluşan bir repertuvar ile oluşturduğu ilk solo albümü "Alem Dünya"yı yayınlıyor..

ASM stüdyosunda canlı kaydedilen ve müzikal olarak gerçek bir zenginlik içeren, bünyesinde farklı müzikal değerleri ve tarzları da barındıran bir albüm olan Alem Dünya’da şarkılar, biri hariç Alen Konakoğlu tarafından mikslendi, masteringi  Berlin'de Michael Zimmerling tarafından yapıldı. Geri kalan tek şarkı ise Uğur Onatkut tarafından mikslendi. Albümün konuk müzisyenleri de var; Vural’ın  Jehan Barbur ile söylediği düet "Fark Eder mi ?" iki versiyon olarak kaydedildi. Orjinal versiyona Yahya Dai ‘saksafon’u ile Ozan Musluoğlu ‘kontrbası’ ile katkıda bulundu. Alternatif versiyonda ise Mert Önal ‘kahun’, Orhan Deniz ‘perdesiz bas’ ve Akın Eldes ‘gitar’ çaldılar. Yine Türkiye'nin önde gelen caz gitarcılarından Yavuz Akyazıcı gitarıyla, Gülnur Gökçe vokali ile albümde yer aldılar..

Kenan Vural "Alem Dünya" 31 Mayıs’tan itibaren iTunesTurkey, spotfy, amazon, google music v.s….  satışa sunulacak..


İlk Kez Tanışanlar için Kenan Vural:
1968 yılında İstanbul'da doğdu.
Marmara Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri’ni bitirdikten sonra, San Diego’da finans üzerine MBA'ini tamamladı. Sonraki yıllarda Vural, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Opera-Şan Bölümü’ne girdi.
İlk kez 1989 yılında bir bestesi Adalar Müzik Festivali'nin rock kategorisinde en iyi söz müzik dalında birincilik ödülünü aldı. 
1995 yılında MFÖ grubunun vokalisti oldu. 
1996 yılında Serüven Azizleri adlı bestesi ve sözleri, Tuborg Rock Müzik Yarışması'nda en iyi söz ve müzik dalında Türkiye birincisi seçildi. 
1998 yılında Serüven isimli grubu kurdu ve aynı adı taşıyan albümü EMI tarafından yayınlandı. Kariyeri boyunca MFÖ, Bulutsuzluk Özlemi, Yavuz Çetin, Mehmet Güreli, Ajda Pekkan, Nilüfer ve Zeynep Casalini gibi pek çok sanatçıya sahne ve stüdyo çalışmalarında, vokali ve gitarı ile eşlik etti, beste ve şarkı sözleri ile albümlerine katkıda bulundu. 
2007 yılının Ekim ayından 2012 Ağustos ayına kadar Yüksek Sadakat gurubunun solisti, şarkı ve söz yazarı olarak müzik çalışmalarını sürdürdü. 
Yüksek Sadakat ile Katil & Maktul, ve Renk Körü adlı iki stüdyo albümüne imza attı.
2011 senesinde gurubu ile birlikte Türkiye'yi Eurovision'da temsil etti.
2012-2013 yıllarında kendi beste ve sözlerinden oluşan solo albümünü tamamladı. 
Müzik dışında, denizcilik ve yelkencilik ile ilgili anılarını kaleme aldığı Pruvamdaki Sonsuzluk adlı bir blog yazmaktadır.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template