♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Danışanın Ağzından Psikoterapi Süreci: Sarı Sıcak Bir Yolculuk

Uzman Psikolog Şebnem Kartal, “Sarı Sıcak Bir Yolculuk” adlı romanında, Türkiye’de ilk kez bir danışanın ağzından psikoterapi sürecini aktarıyor. Roman, geçmişin karanlığında fotoğraflar, rüyalar ve anılar içinde, kendi gerçeğini vekimliğini arayan bir kadının içsel yolculuğunu anlatıyor. Kartal’ın gerçek bir yaşam öyküsüne ışık tuttuğu romanında kahraman, hikâyesinin kayıp parçalarını bir araya getirmeye çalışırken, çocukluğunu, ailesinin geçmişini ve ülkesinin tarihini sorguluyor. 

Roman kahramanı, kimi zaman köklerinin bulunduğu coğrafyaların sıcağında, kimi zaman beyaz ve soğuk kentlerin ayazında okurla buluşuyor. İstanbul, Paris, Mardin, Prag, Adana ve Cordoba Surlarına uğrayan bu yolculukta, kâh demir yığınlarının içinde ağlatıyor, kâh çocukluğunun geçtiği sıcak sokaklarda gülümsetiyor.  

Şebnem Kartal Hakkında
1991’de ODTÜ Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1995’te aynı üniversitede yüksek lisans programını tamamlayarak psikolojide uzmanlık derecesi aldı. 2008’de “Geveze Karga’dan Birdenbine Masallar” isimli yedi kitaptan oluşan masal seti, 2012’de “Kâğıt Kayıklar” adlı psikoterapi öykülerinden oluşan kitabı yayınlandı. Mesleki alanda çok sayıda bilimsel makalesi, deneme ve öyküleri bulunan Şebnem Kartal, halen İstanbul’da psikolog olarak çalışmalarını yürütüyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template