♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kırmızı Kedi'den Çocuklara Dört Yeni Kitap

Gün geçtikçe büyüyen çocuk kitaplığı ile alanın lider yayınevine dönüşen Kırmızı Kedi Yayınevi, bu ay dört yeni çocuk kitabıyla okurların karşısında...

Esrarengiz Testi  
Kafadar Kuzenler Kapadokya’da
Koray Avcı Çakman / Resimleyen: Nurten Deliorman
İrem ile Eren ikiz kardeştir. Bir guün eve gelen bir telefon çılgın dayılarının bir Japon kızla evleneceğini ve düğünün de Kapadokyada bir balonda yapılacağını duyurur. Bu ilginç düğünü kaçırmak istemeyen aile topluca Kapadokyaya doğru yola çıkar. Elbette ikizlerin kuzenleri Tolga ve Burcu da anne babalarıyla birlikte düğünüe gelecektir. Anneanneyle dedenin ve Japon gelinin ailesinin de katılmasıyla Kapadokyadaki konuklar düğünüe hazırlanır. Ancak dayılarının köpeği Zıpzıpın son anda yüzüklerin bulunduğu kutuyu kaçırmasıyla kuzenler kendilerini birden peribacalarından yeraltı şehrine soluk soluğa bir kovalamacanın içinde bulurlar. Zıpzıpın peşinden gittiklerinde buldukları testinin esrarı nedir? Kuzenler, peşlerine takılan adamlardan kurtulup bu esrarı çözmeyi başarabilecekler midir?

Kaplumbağa ile Eşek 
Görkem Yeltan / Resimleyen: Oğuz Demir
Tavşan Beyaz ile erkek kardeşi Sarı okuldan eve dönmek için yolun kenarında Eşek bekliyorlardı. Orman trafiğinin yoğun olduğu bir saatti. Tam önlerinde yaşlı bir Kaplumbağa teyzenin de Eşek beklediğini gördüler. Ona öncelik vermek istediler. Ama Kaplumbağa teyzeyi hiçbir Eşek almıyordu. Tavşan kardeşler bu duruma çok sinirlendiler. Sonunda bir Eşek buldular ve Meşe Yokuşu'nda oturan Kaplumbağa teyzeyi de yol üstünde bırakmaya karar verip yola çıktılar. Yol boyunca Eşek, Kaplumbağa teyzeye çok kötü davrandı. Ama yaşlı bir doktor olan Kaplumbağa teyzenin o saatte dışarıda olmasının nedenini öğrenince Eşek yaptığına çok pişman olacaktı.

Define Bahçesi 
Görkem Yeltan / Resimleyen: Ceren Oykut
Meraklı maymun Anok, büyükannesinden dinlediği masalın aslında gerçek olduğunu öğrenince masaldaki, muz ağaçlarıyla dolu Define Bahçesi’ni görmeyi kafaya taktı. Hemen en yakın arkadaşı kanguru Kano’ya duyduklarını anlattı. Kano da yaptığı araştırma sonucunda Define Bahçesi’nin insanların tarafında olduğunu öğrendi. Arkadaşları kirpi Pik her zamanki gibi hemen itiraz etti. Yine de Anok’la Kano’yu verdikleri karardan döndüremedi. Ertesi sabah erkenden üç arkadaş buluştular ve Muz Cenneti’nin yolunu tuttular. Heyecanlı ve eğlenceli bir yolculuğun sonunda neyle karşılaştılar dersiniz?

Hınzır Can – Çevre Dostu
(Hınzır Can’ın Maceraları Dizisi –  1)
Cihan Demirci
Hınzır Can... O bir "Canlı yayın... O bir hazırcevap fabrikası!.. O bir zamane fırlaması!.. "Hınzır Can" bu kitapla sizlere ilk kez "merhaba" derken karşınıza çevre dostu bir çocuk olarak çıkıyor. Çevremizi saran sorunlara kendince çözümler, öneriler üretiyor, kendince tepkiler veriyor... Hınzır Can, bu kitapta, ülkemizde bir türlü oluşmayan çevre bilincine, küçük bir katkı için yakın çevrenizde dolanıp duruyor...

Günümüz Türk mizah edebiyatının kendine özgü? bir üslup yaratmış usta kalemlerinden Cihan Demirci, hem yazar hem de çizer kimliğiyle son yıllarda çocuklar için ürettiği kitaplara "Hınzır Can Çevre Dostu”yla bir yenisini ekliyor... O yıllardır söyleşi, atölye çalışması ve imza günleri için gittiği okullarda "Hınzır Can" benzeri; duyarlı, hazırcevap ve hiperaktif güç kaynağı çocuklarla bir araya geldi. "Hınzır Can" da zaten yıllar süren bu gözlemlerin sonucunda oluştu.

Cihan Demirci, bugünün çocuğunun çevreyle dostluk kurabilme çabalarından renkli, eğlenceli ve düşündüren kesitler sunuyor bizlere.

"Hınzır Can Çevre Dostunu" sadece bugünün zeki, enerjik çocukları değil, içindeki çocuğu henüz yitirmemiş büyükleri de keyifle bir solukta okuyabilir!..

Hınzır Canın serüvenleri başka kitaplarda da devam edecek.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template