♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

New York Sokaklarında Nefes Kesen Bir Macera!

Kırmızı Kedi, yayınlandığında büyük ilgili gören Samet Behrengi’nin Küçük Kara Balık ve Bir Şeftali Bin Şeftali kitaplarının ardından çocuk ve genç okura yönelik yayın çalışmalarına, dünya edebiyatının nitelikli ve özgün örnekleriyle devam ediyor. Bu kez sırada 2010 John Newberry Madalyası Ödüllü bir roman var.

Beni Bulduğun Zaman, çocuk ve gençlik romanları yazarı Rebecca Stead’in ikinci romanı. Stead, kendisinin de doğup büyüdüğü New York sokaklarında geçen, gizemli mektupların peşinden sürüklenen eğlenceli bir macera kaleme almış.

Miranda ile en yakın arkadaşı Sal’in en büyük merakı, oturdukları mahallede olup bitenleri araştırmaktır. Okul çıkışı eve birlikte yürürlerken sokakları keşfeder, kiminle arkadaş olmaları, kimden sakınmaları gerektiğini bilirler. Örneğin köşebaşını mesken tutmuş çılgın adamdan.

Ne var ki kendilerini istemeden birtakım olayların içinde bulurlar. Ansızın biten arkadaşlıklar, kaybolan anahtarlar, gizemli mektuplarla Miranda’yı çözümleyemediği olaylara karıştırır. Fantastik bir bulmacanın çevresinde dönen Beni Bulduğun Zaman, keyifli okumalara açık son derece özgün bir roman.

2010 John Newberry Madalyası Ödüllü New York sokaklarında nefes kesen bir macera!

11 Eylül Salı günü bütün kitabevlerinde…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template