♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

ilk Bakış: Passion / Öldüren Tutku

Brian De Palma’nın merakla beklenen erotik gerilimi "Passion’dan ilk fragman yayınlandı.

Hayranı olduğumuz De Palma filmlerinin tonuna yakın olan “Passion” iki kadının kedi fare oyununu anlatıyor. Rachel McAdams ve Noomi Rapace bu oyunun baş kahramanları rolünde karşımıza çıkıyor.

Erotik gerilim denince akla gelen “Temel İçgüdü”ye benzetilen yapım, Alain Corneau’nın 2010 yapımı “Crime d'amour”unun yeniden çevrimi… Filmin Toronto Film Festivali’ndeki etkisi “Tehlikeli İlişkiler ile Çalışan Kız'ın birleşimi” cümlelerini doğurmuştu. Yeniden çevrimde ilk gösterimini Toronto’da yapacak ve muhtemelen De Palma’nın öyküye ne kattığına dair cümleler kurulacak. O zamana dek fragmanıyla değerlendirince, ortaya çıkan merakla beklemeye değecek bir filmin bizi beklediği… Yönetmenin en iyi yaptığı şeye yeniden dönmesi ayrıca sevindirici… 

Vizyon tarihi netleşmeyen filmi ne zaman izleyeceğimiz henüz meçhul ama Şubat-Mart en yakın ihtimal gibi görünüyor.

Güncelleme: 23 Mart

Filmin 5 Nisan'da vizyona gireceği açıklandı. Resmi bültende yer alan metin ise şöyle:

6 yıl aradan sonra film çeken usta yönetmen Brian De Palma’nın klasik tarzındaki gerilimlerine geri dönüşünü müjdeleyen “Öldüren Tutku / Passion”, Hollywood’un iki seksi yıldızını, son dönemde yükselişte olan Noomi Rapace ve Rachel McAdams’ı buluşturuyor. İki kadın arasındaki intikam oyunlarını konu alan filmde Isabelle Müdürü Christine’ye delicesine hayran olan hırslı bir işkadınıdır. Naif ve kullanılmaya açık Isabelle’nin parlak proje fikirleri Christine tarafından çalınınca intikam almaya karar veren Isabelle, farkına varmadan Christine tarafından tehlikeli bir oyunun içine çekilecektir. Suçlu ile kurbanın sürekli yer değiştirdiği film, izleyiciyi labirentlerle dolu bir zihin oyununa davet ediyor.



Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template