♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Ada Müzik'ten iki Albüm, iki Klip

Ada Müzik, sektöre bir önemli not daha düştü. Gürol Ağırbaş’ın iki albümü tıpkı basım olarak yeniden yayınlanırken, Serdar Kemal ve Mehtap Meral’in de yeni video klipleri yayınlandı.

1995 yılında müzik piyasası bu kadar geniş değilken, ancak karışık kaset çektirebildiğimiz dönemdi. Her albümü bulmak zordu, arkadaş grubuna danışılırdı önce… Alınacak albümler listenir, herkes aynısını almasın diye güncellenirdi… Biri alınca diğerlerine kopyalardı… Tamda o dönemde henüzgrup müziğinde enstrümanların önemini yeni yeni başlarken duyduk albümleri… Ağzımız açık kalmıştı. Bir basçı solo albüm yapmış… Neye benzer, nasıl birşeydir merakları arasında almış, bayıla bayıla dinlemiştik… Peşisıra gelen ikinci albümde yapılan albümün başarısını kanıtlıyordu. Alternatif bir albüm evreni açılmasında önemli adımlardandır Gürol Ağırbaş albümleri ıskalamayın… 

BAS ŞARKILARI 

Gürol Ağırbaş’ın 1995 yılında yayınlanan “Bas Şarkıları” albümü; Türkiye’de bir basçının çıkarttığı ilk profesyonel solo albümdür. Gürol Ağırbaş Bas’ı merkez yapan ilginç bir sound çıkartmıştır ortaya. Kendine özgü, melodik cümleleri olan ‘Bas Şarkıları’dır bunlar...

Müzik Direktörlüğünü Gürol Ağırbaş’ın üstlendiği albümünün kayıtları iki farklı stüdyoda gerçekleşti. ‘’Afrika, F maj, Leyla, Koyun Baba’’ nın kayıtları Erekli &Tunç stüdyosunda Hamit Ündaş tarafından ‘91 yılında,  ‘’O Ya Na Ne, Ağıt, Balerin, Blues’’ un kayıtları ise Cem Büyükuzun tarafından ’94 yılında Living Rooms stüdyosunda yapıldı. Albümdeki şarkılar ve Düzenlemeler Gürol Ağırbaş’a, grafik dizayn’ı Sibel & Özgür Arcan’a, fotoğrafları ise Giray Güngör’e ait.                                      

Ayrıca  ‘’O Ya  Na Ne’’ adlı şarkıya Akademi Production tarafından klip çekildi. Müziklerinin Gürol Ağırbaş’a ait olduğu şarkıda Bas’da (guild) Gürol Ağırbaş, Davul’da Cem Aksel, keyboards’da Ozan Doğulu, Vurmalı Çalgılar’da Birol Ağırbaş ve Vokalde de Vural Şerifoğlu eşlik etti.

BAS ŞARKILARI ''İKİ''

'98 yılında yayınlanan “Bas Şarkıları İki”  albümünün düzenlemeleri Gürol Ağırbaş ve Ozan Doğulu imzası taşıyor

Tüm bestelerin Gürol Ağırbaş’a ait olduğu albümde Cem Aksel, Birol Ağırbaş, Vural Şerifoğlu, Ozan Doğulu gibi eski yol arkadaşlarının yanında,Bülent Ortaçgil, Erkan Oğur, Ahmet Mısırlı, Akın Eldes, Kubat gibi isimler konuk olarak yer alıyor. Ayrıca albümdeki ‘108’ adlı bestenin sözleri de Bülent Ortaçgil’e ait.

‘’Bas Şarkıları İki’’ albümünün kayıtları ve mixleri  Cem Büyükuzun tarafından Ozan Doğulu stüdyosunda, mastering’i Cem Büyükuzun ve Didem Kurt  tarafından Stüdyo Audeon’da  yapıldı. Albümün fotoğrafları Koray Kasap’a, grafik ve foto efekt’ler  Sibel & Özgür Arcan’a ait..


Mehtap Meral ve Serdar Kemal'den Video Klip

Geçen yılın en iyi albümlerinden Aşk, ikinci video klibiyle yeniden gündemde. Halen dinlememiş olanlar varsa bir kulak vermenizi öneririm. Klip nihayet güzel, zira albümün en köyü yanı kartonetteki fotoğraflarıydı. Sanki fotoğraflardaki bambaşka bir kadındı… Tango olunca ağır kadın imajı çizilmesi gerekmiş… Neyse bahar gelmiş ve kliple daha sıcak, samimi bir kadın buluyoruz karşımızda…

2011'in Haziran ayında tango formundaki  ilk albümü ‘’AŞK’’ ile  merhaba diyen Mehtap MERAL albümün ilk video klibi ‘’Son Tango’’ yu geçtiğimiz Ocak ayında  yayınlamıştı. Şimdi  ise  albümün  ikinci  video klibi ‘’Ben Her Bahar Aşık Olurum’’ u müzik severlerin beğenisine sunuyor.

Sözleri Aysel GÜREL, müziği Selmi ANDAK imzasını  taşıyan  ‘’Ben Her Bahar Aşık Olurum’’u  Baki DUYARLAR’ın  aranjesi  ile tango formunda yorumlayan  Mehtap MERAL  bu video klibi  Aysel GÜREL’e  ithaf etmiştir.

Yönetmenliğini Eylem Kazgan’ın üstlendiği  video klip HD formatında Büyükada’da çekilmiştir.. 



İkinci video klipse Serdar Kemal’in Volkan Konak düeti “Dereler”e geldi… Klibi internette ortamında yayına girer girmez paylaşmıştık. Halen izlememiş olanları buraya alalım…

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template