♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dizi Maratonu: “Hell on Wheels”

CNBC-e'de dizi maratonu başlıyor... 1.sezon bölümleri peş peşe 12’den 21’e...

Amerikan İç Savaşı’nda karısını kaybeden bir Konfederasyon askerinin intikam arayışını anlatan Hell on Wheels, sıradışı bir Vahşi Batı deneyimi sunuyor. 

Yıl 1865. Amerika Birleşik Devletleri’nden ayrılmak isteyen 11 Güney Eyaleti ile ülkenin kalanı arasında çıkan İç Savaş henüz sona ermiş, Abraham Lincoln öldürülmüştür. Ülkenin güneyi de kuzeyi de yaralarını sarmaya çalışmaktadır. Güney’deki eski Konfederasyon’dan bir asker için bu o kadar kolay olmayacaktır. Karısını savaşta kaybeden Cullen Bohannon’ın intikam arayışı onu Vahşi Batı’ya, ABD’nin en büyük demiryolu hattının inşasına götürür. Hedefi ise bu inşaatta çalışan ve raylarla birlikte ilerleyen “tekerlekler üzerindeki cehennem” adıyla anılan kanunsuz kasabada yaşayan eski Kuzey “Birlik” askerleridir.

Mad Men, Breaking Bad ve The Walking Dead gibi birer fenomene dönüşen dizileri televizyona kazandıran AMC’den yeni bir başyapıt... Hell on Wheels, daha önce ne televizyonda ne de sinemada izlemediğiniz bir Vahşi Batı deneyimi sunuyor. Dizi, Amerikan tarihinin bu dönüm noktasında açgözlülük ve yozlaşma üzerine kurulu bir toplumda uygarlık işinin ne kadar vahşi olabileceğini gösteriyor.

Yayın Günü // 1 Mayıs Salı, Dizi Maratonu // 12.00-21.00 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template