♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yılın En Filmleriyle Randevunuzu Kaçırmayın!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, TÜRSAK Vakfı tarafından her yıl gerçekleştirilen, yılın son film buluşması 14. Uluslararası Randevu İstanbul Film Festivali komedi, korku, drama, belgesel, mokümenter, arthouse bağımlılarını sevindirecek programıyla başlıyor!

16 - 22 Aralık tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalde Türkiye’de vizyona girme şansını bulamamış filmler yerli sinemaseverlerle buluşturuluyor.

Ülkemizde henüz vizyona girmemiş sinema filmlerinden oluşan bu zengin programı sinema severler Fransız Kültür Merkezi, Cinebonus Maçka G-Mall ve Beyoğlu Cinemajestic Sinemaları salonlarında takip edebilecekler.

Randevu İstanbul'un yılın son film buluşması olmasının yanında bir diğer ayrıştırıcı özelliği; ekonomik eşitsizliklerin önüne geçerek bütün sinemaseverlere ulaşabilmek adına, bütün seanslar için öğrenci bilet fiyatlarının 5 tl, tam bilet fiyatlarının ise 6 tl olarak belirlenmesi.  

Cesaret, imkânsız düşler, tutkular ve aşk üzerine düşünen Chantal Akerman’ın son filmi Almayer's Folly (Belçika-Fransa ortak yapım, 2011); tam 26 ödüle layık görülen İspanyol yönetmen Agusti Villaronga’nın son filmi Black Bread (İspanya / 2010);   ilk filmi Maria Full of Grace ile büyük bir çıkış yapan genç yönetmen Joshua Marston’ın ikinci filmi The Forgiveness of Blood (ABD, Arnavutluk, Danimarka, İtalya ortak yapım, 2011); Michael R. Roskam’ın Belçikalı Godfather hikâyesi öfkeli ve cüretkâr Bullhead (Belçika-Fransa ortak yapım, 2011); Cannes’ın yarışma filmi Naomi Kawase’nin son filmi Hanezu (Japonya, 2011) festivalin ağır toplarından. Mizah ve duygusallık dozu iyi ayarlanmış modern peri masallarını seven izleyiciler için de bir çizgi roman klasiği olan, Peter Luisi'nin The Sandman'inin (İsviçre, 2011) izlenecekler listesinde ilk sırada yer alması gerekiyor.

Festival “Pelikül Kabuslar” bölümüyle ise, korku janrının meraklıları gece gece sinema salonlarını dolduracaklar.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template