♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kışın En Güzel Yanı; !f İstanbul 2012

2012 senesine dünyada olan tüm dalgalardan ve hareketlerden etkilenerek hazırlanan !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 16-26 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da ve 1-4 Mart’ta Ankara’da sinema severleri bağımsız filmlerle buluşturacak.

Festival tarihleri belli oldu; 16-26 Şubat’ta İstanbul’da AFM Beyoğlu Fitaş, Maçka G-Mall, İstinye Park, AFM Caddebostan Budak ve 1-4 Mart arasında Ankara CEPA’da olacak.

!f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 11. senesinde 80 bağımsız yapımı 70 bin sinema severle buluşturmaya devam edecek.

Bağımsız sinemanın Amerika’daki yuvası Sundance ve bağımsız filmleri Türkiye ile tanıştıran !f İstanbul’un ortaklığı 2012 senesinde de devam ediyor. Ödüllü film seçkisi bu sene de Sundance Institute yöneticileri ve filmlerin yönetmenleriyle birlikte !f İstanbul programında yerini alacak.

Ödüllü Hit’ler
Festivallerde Ses Getiren ve Türkiye’de Heyecanla Beklenen Bağımsızlar Hit Filmler’de

Bellflower / Arıza Aşk,  prömiyerini Sundance Festivali’nde yaptı. Yönetmen Evan Glodell’in aşk, ihanet, şiddet konulu film için özel olarak tasarladığı vintage parçalardan oluşan kamerayla çekilmiş görüntüler filmin aktarmayı amaçladığı hisleri dokuya taşıyor. Benzersiz bir sinema deneyimi olan Arıza Aşk, Hit Filmler bölümünde.

The Descendants , Sideways’ın Oscar’lı yönetmeni Alexander Payne’in bu sene ile Gotham, Uluslararası Hamptons, Londra Film Festivali, Independent Spirit Ödülleri’ni dolaşıp, !f İstanbul Hit Filmler bölümünde yerini alan filmi. Karısını bir kazada kaybetmesinin ardından, geçmişi irdeleyerek, iki kızı ile hayatına devam etmeye çalışan Matt King’i George Clooney canlandırıyor.

Dark Horse / Kara At, Venedik ve Toronto’dan sonra İstanbul’da! Kara mizahla insanlık çıkmazının buluştuğu noktada, kendilerine yapıştırılan etiketlerden ve çaresizliklerinden kurtulmak için evlenen bir çiftin başına gelenler, yönetmen Todd Solondz’un efsane üslubuyla !f İstanbul Hit Filmler perdesine.

‘Take Shelter / Sığınak gerçeklik duygusunu kaybederek ailesini ‘insanlığı yok edecek bir fırtınadan’ korumaya çalışan Curtis’in hikayesini, Sundance ve Cannes’dan sonra !f İstanbul Hit Filmler bölümüne  getiriyor! Konusu ve görüntüleri kadar ödülleriyle de konuşulan film 

Yeni Bölümler
Dalga Dalga Hareketlerden, Yolculuklardan ve Deneylerden Etkilenen Filmler

Tahrir’den Tunus’a dünyanın farklı yerlerinden değişim isteyen ve harekete meydanlardan başlayan insanların hikayeleri ‘People Power / Hareketlenmeler’ bölümünde toplanıyor. Çağımızın mihenk taşları olan olaylar, !f İstanbul ile beyaz perdede!

Bölümün ön plana çıkan filmi ‘Tahrir: The Good, The Bad And The Politician / Tahrir: İyi, Kötü ve Politikacı’ uluslararası platformlarda da Tahrir Meydanı’ndaki ayaklanmalar konusunda yapılmış en iyi film olarak değerlendiriliyor.

Sınırların muğlaklaştığı, yeni kapıların açıldığı, tanıdık hikayelerin bilinmedik taraflarını gösteren filmler, 2012’nin yeni bölümleriyle yine !f İstanbul’da. Festivalin bir diğer yeni bölümü ‘’Experiments / e-şıkkı’’ uç noktalardaki tabu kıran hikayeleri konu edinen filmlerden oluşuyor. ‘The Trip / Yol’ filmleri ise sadece yollarda geçen hikayeleri değil farklı dünyalardaki yolculukları da bağımsız sinema severlerle buluşturuyor.

Minimalizmin İsim Babası Michael Nyman !f İstanbul’da

Sanatta sinemadan müziğe pek çok alanda etkilerini bırakmış olan minimalizm, bu sene 50. yaşını kutlarken, akımın isim babası müzisyen ve sinemacı Michael Nyman ‘!f Special Screening / !f Özel Gösterim’ bölümünde ‘Nyman with Video Camera / Video Kamera ve Nyman’ filmiyle perdede olacak. Ayrıca festival merkezinde yapılacak bir söyleşi Nyman’ın filmlerinden kesitler ile başlayıp, müzik ve minimalizme uzanacak.

Festivalin Tuzu Biberi Festival Merkezi SALT

Festival süresince sinema salonları dışındaki buluşma noktası olan etkinlikler, bu seneki festival merkezi SALT’ta olacak. !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, iki seans arasında soluklanmak ve yeni kapılar açmak için SALT Açık Sinema Salonu’nda bekliyor olacak.

!f 2 : İstanbul’dan Canlı Festivali Her Yere Taşıyor

Dünyada ilk kez !f İstanbul AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali tarafından gerçekleştirilen !f 2 : İstanbul’dan Canlı, 3. senesinde yine alternatif dağıtım yöntemleri sayesinde festival filmlerini 25 farklı şehre taşıyor. MUBI ortaklığında yapılan film gösterimleri 24-25-26 Şubat tarihlerinde eşzamanlı olarak gerçekleşiyor. Yurt içi ve yurt dışındaki şehirlerdeki izleyiciler film sonrası internet üzerinden İstanbul’daki sinema salonuna bağlanarak konuk yönetmene sorularını iletiyor.

!f Sosyal Medya Kıpır Kıpır

!f İstanbul sosyal medya, 86.000’i geçen Twitter takipçisi, 16.000 Facebook hayranı, zaman icinde kendi takipcisini yaratmış olan !f Blog ve festival medyasının paylaşıldığı Youtube, Vimeo ve Flickr kanalları ve festival mekanlarının belirtildiği !f Foursquare ile her geçen gün artan genç hedef kitlesine film dünyası ve festival ile ilgili güncel haberleri iletir.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template