♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Optimist'ten Sinema Kitabı: Film Okulunda Öğrendiğim 101 Şey

Sinema okumak içinde ukte olarak kalanları memnun edecek bir kitap Optimistkitap’tan çıktı. Sinema okulu öğrencilerine ve heveslilerine incelikli bilgiler veren kitap, ünlü UCLA’ya kaydolduktan hemen sonra gözü korkup neredeyse okulu bırakmayı düşündüğünü itiraf eden Neil Landau tarafından yazılmış. İllüstrasyonlar ise Matthew Frederick’e ait. Mutlu Dinçer’in yayına hazırladığı “Film Okulunda Öğrendiğim 101 Şey” Elif Ayan’ın çevirisiyle meraklılarını bekliyor.

Bir film çekmenin tüm süreçlerine dair 101 temel ders

*Senaryo yazımı *Ön hazırlık *Kamera ve lens kullanımı  *Ses ve Işık *Mekân seçimi *Oyuncu seçimi ve provalar *Diyalog *Montajın incelikleri *Televizyon ve sahne yapımları *Çekim planı *Telif hakları ve diğer hukuki süreçler… ve çok daha fazlası

Film okulu öğrencilerine, senaryo yazarlarına, yönetmenlere ve sinema sanatı ve zanaatına derin bir ilgi duyan herkese beyaz perdenin en incelikli  bilgileri.

Bu eğlenceli kitabı asla kaybetmezsiniz, çünkü her zaman cebinizde olacak!

Film okulu mezunlarının öğrendiği pek çok şey bu 202 sayfada!

Yazar Neil Landau yönetmen ve senaristtir; 20th Century Fox, Disney, Universal, ve Columbia Pictures’a uzun metrajlı filmler, Warner Bros.,Touchstone, Lifetime, ve CBS’e pilot televizyon dizileri hazırlamıştır. Uluslararası boyutta senaryo danışmanı olarak çalışmaktadır ve UCLA’da Film, Televizyon ve Dijital Medya Fakültesinde ders vermektedir.

Çevirmen Elif Ayan  Bilgi Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünde yüksek lisansını tamamlamıştır. New York’taki Columbia Üniversitesi Film MFA programında çalışmaktadır.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template