♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İsmail Güneş'in Yönetmenlikteki 25. Yılı Kutlanıyor

Sevgili Dostumuz Ali Murat Güven'in hiçbir destek almadan düzenlediği etkinlikte, Yönetmen İsmail Güneş'in kariyerinin 25. Yılı vefa günüyle kutlanacak.

25 Aralık Pazar günü Üsküdar Gençlik Merkezi'nde gerçekleşecek ve tüm gün sürecek programda önce filmler izlenecek, sonrasında da İsmail Güneş'in filmleriyle sinemadaki yerlerinin tartışılacağı panelin ardından ödül töreniyle son bulacak. Aslında ben tarif etmeyeyim Ali Murat Güven üstadımın sözlerine kulak verin siz...

"Değerli dostumuz,

Bizler; bir avuç sinemacı, sinemasever ve medya mensubu olarak, Türk Sineması’na 35 yıldan bu yana yönetmen yardımcısı, senarist, aktör, yönetmen, yapımcı, meslek örgütü başkanı ve ‘genç sinemacıların koruyucu - kollayıcı ağabeyi’ gibi pozisyonlarda sayılamayacak kadar çok emekleri geçen değerli sinema adamı İsmail Güneş’in beyazperdede yönetmenliğe ilk adımlarını atışının 25’inci yıldönümü (1986 - 2011) vesilesiyle, 25 Aralık 2011 Pazar günü bu güzide sanatçımıza ithafen bir ‘vefâ programı’ düzenlemiş bulunmaktayız.

Program, belirtilen tarihte Üsküdar Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek ve anılan mekânda gün boyunca Güneş’in filmografisinden toplumsal hafızada kalıcı izler bırakmış bazı önemli yapıtların toplu gösterimi; sanatçımızın çektiği pek çok filmin afişleri, lobi kartları ve kamera arkası fotoğraflarını içeren bir sergi; Güneş sinemasının kilometre taşlarını aktaran bir belgesel filmin gösterimi ve yine sanatçının çalışmalarının ulusal sinemamız içindeki yerini irdeleyen bir panel gerçekleştirilecektir.

Üsküdar Belediyesi’nin sağladığı salon desteği haricinde yerel yönetimler ya da iş dünyasından herhangi bir ekonomik katkı talep edilmeksizin, bütünüyle ‘sivil insiyatif’ şeklinde oluşturduğumuz bu mütevazı vefâ programı, günün sonunda da seçkin konukların katılacağı bir ödül töreni ve kokteyl ile son bulacaktır.

Bütün hayatını sinemaya adamış idealist bir sanat emekçimiz için İstanbul’un en güzel kültür-sanat merkezlerinden birinde düzenleyeceğimiz bu saygı buluşmasına katılımınız, hem sevgili Güneş’i, hem de kendisinin yakın dostları olarak bizleri ziyadesiyle onurlandıracaktır."

Sinemamızın hiç uslanmayan (ve bundan sonra da uslanmaya pek niyeti olmayan) muhalif çocuğu:
İSMAİL GÜNEŞ

Yönetmenlikte 25’inci Yıl (1986-2011) Kutlama Programı

Programın Düzenleneceği Yer: Üsküdar Gençlik Merkezi, İstanbul
(Burhaniye Mahallesi Genç Osman Sokak No: 13 / Tel: 0216-557 71 98)
Tarih: 25 Aralık 2011 Pazar (Gün boyunca)

Program Akışı:
11.00 / Film Gösterimi: “Gün Doğmadan”, 1986
13.00 / Film Gösterimi: “Çizme”, 1991
15.00 / Film Gösterimi: “Beşinci Boyut”, 1993
17.00 / Film Gösterimi: “Sözün Bittiği Yer”, 2007
19.15 / Belgesel Film Gösterimi: “Sinemamızın Hiç Uslanmayan Muhalif Çocuğu”
19.30 / Panel: “Türk Sineması’nda İsmail Güneş Filmlerinin Yeri ve Değeri”
21.30 / Ödül Töreni, İsmail Güneş’ten Kapanış Konuşması ve Kokteyl

Ayrıntılı Bilgi İçin İrtibat Telefonu: (0536) 201 86 14
Programın her aşamasına katılım ücretsizdir ve salonun koltuk kapasitesine (280 kişi) bağlı olarak bütün sinemaseverler davetlidir.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template