♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

7 Gün 7 Yönetmen 14 Filmle Bodrum Türk Filmleri Haftası


Bodrum Cinemarine Sinemaları, 01 - 08 Ekim 2011 tarihleri arasında Bodrum’un ilk Türk filmleri toplu gösterimine ev sahipliği yapıyor. Tüm Türkiye’yi kapsayan proje önümüzdeki sene festivale dönüşecek, kamera arkası detaylar ve filmlere dair bilinmeyenlere yer verilecek.

Bodrum Türk Filmleri Haftası boyunca her gün bir filmin yönetmeni ve oyuncularıyla birlikte filmden önce söyleşi, ardından film ekibiyle birlikte filmi seyretme imkânı sunulacak. Hafta boyunca Sarıkeçililer, Gölgeler ve Suretler, Çalgı Çengi, Kar Beyaz, Aşkın İkinci Yarısı, İncir Reçeli, Ses, Zefir ve Sonbahar adlı filmler gösterilecek.

Her yıl Ekim ayında gerçekleştirilecek Bodrum Türk Filmleri Haftası, bünyesinde gelecek film sezonu için hazırlanan eserlerden derlenen filmleri, yönetmen ve oyuncu kadrosu ile birlikte ön gösterim ve kamera arkası görüntüler ve sohbet kısımlarının bulunduğu tüm günlük bir etkinlikle basın, sinema salonu işletmecileri ve sektör profesyonellerinin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olacak.



Her yıl ülkemizde gösterime giren 250 civarı filmin dörtte biri yerli yapım filmler olmasına rağmen çoğu gösterime girecek salon bulamamakta ve sadece birkaç kopya ile sadece art-house film oynatan salonlarda, çok kısıtlı sayıda izleyiciye ulaşabilmektedir.

Ön tanıtım ve sinema salonu işletmecilerinin sezon öncesinde doğru bilgilendirilerek beklenti oluşturulmasının bu filmlerin doğru tanıtılmasına ve daha çok salonda seyirci ile buluşmasına büyük yararı olacağına inanıyoruz. Böylece yüksek gelir beklentisi olan filmlerin sezon öncesinde salon bloke etmesi aşamasında bu filmlere de yer ayrılması gündeme gelecektir.

Sinemanın ulusal ekonomiye katkısı yanında uluslar arası boyutta milli değerlerimizin aktarılması ve ülke tanıtımımız açısından büyük önemi olduğunu biliyoruz. Bu nedenle Cinemarine grubu olarak sadece gişe başarısı garanti filmlere yoğunlaşmak yerine sinemanın ülkemizde sağlıklı gelişimine katkı verecek projeler üretmenin sektörümüze ve ülkemize karşı bir borç olduğunu düşünüyoruz. 

Her yıl Ekim ayında gerçekleştirilecek Bodrum Türk Filmleri Haftası, bünyesinde gelecek film sezonu için hazırlanan eserlerden derlenen filmleri, yönetmen ve oyuncu kadrosu ile birlikte ön gösterim ve kamera arkası görüntüler ve sohbet kısımlarının bulunduğu tüm günlük bir etkinlikle basın, sinema salonu işletmecileri ve sektör profesyonellerinin beğenisine sunulduğu bir etkinlik olacak.

Bodrum Türk Filmleri Haftası süresince tanıtımı yapılan filmlere dair ön tanıtımın, sektör profesyonelleri yanında basın yolu ile sinema izleyicisine de ulaşmasının, tanıtımın etkisini artıracağından ulusal kanallardan duyuruya büyük önem vermekteyiz.

Bodrum Türk Filmleri Haftası, Cinemarine’nin ev sahipliğinde, 1 - 8 Ekim 2011 tarihleri arasında Bodrum Cinemarine’de 14 Türk filmi ile Bodrum’un ilk Türk filmleri toplu gösterimine ev sahipliği yapacaktır. Başta Bodrum halkı olmak üzere tüm Türkiye’yi kapsayan projemiz önümüzdeki sene festivale dönüşecek, bu etkinlikte kamera arkası detaylar ve filmlere dair bilinmeyenlere yer verecektir.  Projemiz sadece Türk filmleri toplu gösterimi olmayıp, Bodrum Türk Filmleri Haftası boyunca her gün bir filmin yönetmeni ve oyuncuları ile birlikte filmden önce söyleşi, ardından film ekibiyle birlikte filmi seyretme imkânı sunacaktır.

Dünyanın 7 harikasından Mausoleum’a ev sahipliği yapan Bodrum, aynı zamanda Türkiye’nin tek, dünyanın sayılı Sualtı Arkeoloji Müzesini, Rodos Şövalyeleri tarafından yapılan Bodrum’un simgesi Bodrum Kalesi’nde barındırmaktadır. Yıllardır Bale festivalleri, dans festivalleri yanında sahne sanatlarına yönelik binlerce etkinliğe ev sahipliği yapmış Bodrum’da ayrıca geçtiğimiz yıllarda Bodrum Çevre Filmleri Festivali ve Bodrum Film Festivali gerçekleştirilmiştir. Bodrum yıllarca film festivallerine ev sahipliği yapa gelmesinin sebebi Bodrum’a büyük şehirlerden gelerek yerleşmiş kişi sayısının yüksekliğidir. Ayrıca entelektüel seviyesi yüksek bu kesim sanat ve sinema beklenti ve alışkanlıkları yüksek olan kesimdir. Ayrıca Muğla Güzel Sanatlar Fakültesi ve çeşitli liselerle 22.000’i aşan öğrenciler festivalin potansiyel izleyicileri arasında olacaklardır.

Festivalin, Bodrum haberlerine kenetlenmiş ulusal basın ve yayın kuruluşlarında, özellikle magazin ve kültürel programlarda yer alması sonucu, izleyici olarak salonları dolduracak binlerce izleyicinin çok üstünde kişiye ulaşması hedeflenmiştir. Bodrum’un sezon yoğunluğuna sahip döneminde gerçekleşecek olmasının yanında her gün başka yönetmen ve oyuncu kadrosu ile film izlenebilecek olmaları büyük önem taşımaktadır.

CİNEMARİNE, 6 ildeki 7 lokasyonuyla hizmet veren 17 yıllık geçmişe sahip, gelişimini sürdürmeye devam eden, Türkiye zincir sinema grupları içerisinde ilk 4’de bulunan sinema grubudur.

Cinemarine, sinema sektörü geçmişi boyunca, Dondurmam Gaymak Film Şenliği ve Halk Korteji, Bodrum Çevre Filmleri Festivali, Bodrum Çocuk Filmleri Festivali, Köyceğiz Film Şenliği, Bodrum Kalesi’nde Film Günleri, Küçükçekmece Film Şenliği, Muğla Türk -Yunan Filmleri Haftası gibi birçok etkinlik düzenlemiş ve ev sahipliği yapmıştır.

Ayrıca sinemaya hiç gitmemiş çocukları, yaşlıları, engelli gençlerimizi, kimsesiz çocukları ve köy okullarında okuyan ilköğretim öğrencilerini tüm lokasyonlarında her yıl sinema salonlarında özel seanslarda ücretsiz ağırladığı sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmektedir.

Program

- 1 Ekim Yüksel Aksu / Entelköy Efeköy’e Karşı, Tanıtım & Söyleşi - Sarıkeçililer Filmi Gösterim
- 2 Ekim Selçuk Aydemir / Çalgı Çengi,  2 Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
- 3 Ekim  Selim Güneş / Kar Beyaz, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
- 4 Ekim Mehmet Aslantuğ / Aşkın İkinci Yarısı, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
- 5 Ekim Aytaç Ağırlar / İncir Reçeli, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
- 6 Ekim Ümit Ünal / Nar, Tanıtım & Söyleşi ve Ses Filmi Gösterim
- 7 Ekim Belma Baş / Zefir, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
- 8 Ekim Derviş Zaim / Gölgeler ve Suretler, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
 -                  Özcan Alper / Sonbahar, Tanıtım & Söyleşi ve Film Gösterimi
              

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template