♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bizim Büyük Çaresizliğimiz Berlin Film Festivali'nde Yarışacak!


Seyfi Teoman’ın ikinci uzun metrajlı filmi Bizim Büyük Çaresizliğimiz Berlin Uluslararası Film Festivali’nin yarışma bölümüne seçildi. Bizim Büyük Çaresizliğimiz, bu sene 61.’si düzenlenecek olan festivalin yarışma bölümüne, festival tarihinde Türkiye’den davet edilen dokuzuncu uzun metrajlı film oldu. Seyfi Teoman’ın ilk uzun metrajlı filmi Tatil Kitabı da 2008 yılında Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde dünya prömiyerini yapmış, ardından da 27. İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Film’ ve FIPRESCI ödüllerini almıştı.

Barış Bıçakçı’nın aynı adlı romanından senaryosunu Seyfi Teoman ve Barış Bıçakçı’nın birlikte uyarladığı Bizim Büyük Çaresizliğimiz’in başrollerinde İlker Aksum, Güneş Sayın ve Fatih Al yer alıyor. Derin bir dostluğun ve aşkın sınırlarını zorlayan sevginin hikâyesini konu alan filmde, Taner Birsel, Baki Davrak ve Mehmet Ali Nuroğlu da rol alıyor.

Çekimleri Ankara’da yapılan film, Bulut Film’in yapımcılığında Türkiye-Almanya-Hollanda ortak yapımı olarak gerçekleştirildi. Türkiye’den, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapım desteğiyle ve TRT’nin ortaklığıyla gerçekleştirilen film Avrupa Konseyi Film Fonu Eurimages’ın da desteğini aldı.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz Türkiye’de 15 Nisan 2011 tarihinde, Tiglon dağıtımıyla vizyona girecek.


Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template