♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Home / Yuva



Dinle Homosapien Bu Senin Hikayen!

Şüphesiz 2009'un en özel yapımlarından biri olan Home bu sözlerle karşılıyor izleyicisini. Elbette enfes görüntüler ve müzikler eşliğinde.

Küresel ısınma ile birlikte hızla yaşlanan dünyamız hakkında belgeseller ardı ardına geliyorken, Home'u özel kılan her karesinin gökyüzünden, tepeden çekilmiş olması. Bu özel görüntüler eşliğinde öğreniyoruz ki, dünyanın yaşına göre insanlığın yaşı daha bebekleme evresinde. Ama bu bebek o kadar iştahlı ki, herşeyi tahrip ediyor ve kendi yaşam dengesini ısrarla bozmaya meyilli.

Yann Arthus-Bertrand'ın yönettiği yapımın özetle söylediği bundan önceki belgsellerin işaet ettiği ile aynı aslında; Kaynakları düzgün ve dengeli kullanamadığımız!

4 Milyar yaşındaki dünyanın, 200 bin yaşındaki insanoğlu tarafından nasıl hızla tahribata uğradığının anlatıldığı belgesel, hem durumu özetliyor hemde geleceğe dair çözüm önerilerini getiriyor. Gördüğü her yere kazık çakma uğraşındaki insanın petrola bağımlı hale gelmesi başta olmak üzere hesapsız kitapsız yaptığı işlere değinen "Yuva" hala geç değil umudunu da veriyor.

Daha önce Zeitgeist belgeselinin de değindiği gibi, doğadan işleyerek alınacak enerji yerine güneşten, dalgadan ve rüzgardan çıkarılacak enerjinin dünyaya yapacağı katkı ve birçok ayrıntı verilip, bu kaderi değiştirmek senin elinde mesajıyla son bulan belgeseli izlemekte fayda var.

Küresel ısınmayla birlikte sular yükseliyor, iklim değişiyor, canlı türleri yok olmanın eşiğinde ve hala sen herşey için enerji tüketiyorsun... İzle homosapien, bu kaderi değiştirmek senin elinde...

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template