♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Türkiye'nin ilk on-line sinema dergisi 'Sinemalife' 1 yaşında…



Türkiye'nin internet merkezli yayımlanan ilk sinema dergisi “Sinemalife”, 1 Kasım 2008'de “çıkan” (ya da “sanal âleme düşen” demek daha mı doğru olurdu acaba?) 13'üncü sayısıyla, bir yıllık yayıncılık deneyimini geride bırakmış oldu.
Başlangıcından bu yana Türkiye'de sinema kültürünün geliştirilmesi adına özgün, ilginç ve yararlı bulduğumuz, bu yüzden de Yeni Şafak sinema sayfası olarak elimizden geldiğince desteklemeye çalıştığımız “Sinemalife”, intenet gibi bir “derya”nın yalnızca geyik yapmaya, korsan film-müzik indirmeye ya da porno site aramaya değil, sinema alanında nitelikli bilgi üretimi ve aktarımına da vesile olabileceğini, aradan geçen bu bir yılda sektörün bütün kesimlerine gıpta uyandırıcı bir başarıyla gösterdi. O yüzden de ilk aylarda kuşkuyla yaklaşılan bu girişim, sonrasında ise hem yüksek bir itibar kazandı, hem de ardarda benzerlerini doğurdu.
“Sinemalife”ın kurucusu ve şef editörü, değerli meslektaşım Köksal Aras, geçtiğimiz ay, o sıralarda henüz yayına hazırlamakta oldukları “yıldönümü” sayısı için benden bir değerlendirme yazısı talep etmişti. Ben de söz konusu yazıyı tez elden hazırlayıp kendisine gönderdim.
1 Kasım sabahı ekranıma düşen 13'üncü sayıda, “kalbimi ortaya koyarak” kâğıda dökmeye çalıştığım o satırların oldukça geniş bir ölçekte yayımlandığını görünce de ziyadesiyle mutlu oldum.
Aşağıda, hem benim dergiye gönderdiğim yıldönümü yazısının tam metnini, hem de Köksal Aras'ın 13'üncü sayının editöryal köşesi için hazırladığı değerlendirme yazılarını bulabilirsiniz.
İçeriği yalnızca Boğaziçi Üniversitesi-Mithat Alam Film Merkezi'nde üslenmiş ve her biri özenle seçilmiş bir avuç “Beyaz Türk” tarafından hazırlanmayan, yazar-çizer kadrosu Edirne'den Van'a, hattâ Kıbrıs'a kadar uzanan bu öncü derginin, Türk sinema haberciliğinde, salt yayınlanış tekniğiyle değil, yedinci sanat üzerine düşünsel ürünler ortaya koymak isteyen bütün genç yetenekleri kuşatıcı kimliğiyle de medyamızda her zaman ayrıcalıklı bir yeri olacaktır hiç kuşkusuz…
Doğum gününüz bir kez daha kutlu olsun sevgili Sinemalife ailesi…
Okurlarından “emek” ve “istikrar” dışında tek kuruş talep etmeyen bu güzel sinema dergisini incelemek isteyenler için:
http://www.sinemalife.com/


ALİ MURAT GÜVEN

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template