♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Leon

Bir seri katil ufak bir kıza sahip çıkarsa ne olur?

Aralarındaki ilişki aşk ile baba kız ilişkisi arasında muallakta kalırsa?

Leon'un yönetmenin kurgusunu içeren dvdsi bu soruları ve kafa karışıklığını dahada arttırıyor.Komşularının kötü adamlarca yok edilmesi üzerine ailede sağ kalan tek kişiyi “kızı” birazda istemeden zoraki yanına alan ve onunla sıcak bir bağ kuran bir kiralık katil hikayesi Leon. Üstelik tanıdık bir filmde. Televizyonlarda oynadığında hala yüksek rating alan film Sting’in filmde kullanılan “Shape of my heart” şarkısıyla da tanınıyor.

Bu kurgudaki fazladan 24 dakikada Mathilda ile Leon arasındaki ilşkinin aşk tarafı daha ağır basıyor.Bu anlamda kurguda atılması hayırlı bir iş olmuş.Zira bu haliyle kabullenilmesi zor bir film olurdu.

Leon ve Mathilda arasındaki kötü polisi öldürme pazarlığı,birlikte işe çıkmaları,lüks lokantada baş başa yenen kutlama yemeği,Leon’un aldığı elbiseyi giyen Mathilda’nın erkeğim ol isteği üzerine Leon’un 19 yaşındayken sevdiği kızla görüşmesine engel olan babasının kendi kızını öldürmesi sonrası katil babayı kendi elleriyle öldürüp Amerika’ya kaçtığını anlatması ile gece yatakta birlikte uyumaları yeni eklenen sahneler.Kuşkusuz daha fazla söze gerek yok.2 disklik setin sadece filmi bile arşivcilerin ilgisini çekecektir.

Share this:

1 yorum :

  1. bu filmin bende cd si var çok beğendim ama 19 yaşındaki bir kızın koca herife aşık olmasını yadırgadım ama ne yapim senaryo öyleymiş. aslında filmin kurgusu çok güzel izlenebilir. shape of my heart şarkısıda filme tam oturmuş doğrusu.

    YanıtlaSil

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template