♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Uykusuz gecelerde yaratıcılıklarının zirvesine çıkan ve şifa bulan kadınlar: Gece Uykusuzluğunun Yaratıcı Gücü


The Kitap yayınları Temmuz ayını ilgi çekici bir kitapla karşılıyor. “Yürümenin 52 Yolu: Sağlıklı ve Mutlu Olmak İçin Yürüyüş Yapmanın Şaşırtıcı Bilimi” ile tanıdığımız Annabel Abbs, uykusuzlukta şifa bulan kadınları anlatıyor. Benim gibi Katherine Mansfield ve Virginia Woolf deyince gözleri büyüyenler için merak uyandırıcı görünüyor. “Uykusuz: Gece Uykusuzluğunun Yaratıcı Gücü” The Kitap Yayınları’ndan 5 Temmuz’dan itibaren raflarda.

Yazar Annabel Abbs, 2020 yılının kış aylarında art arda sarsıcı kayıplar yaşadı. Önce üvey babasını, ardından öz babasını kaybeden Abbs, son olarak çok sevdiği köpeğinin acısını yaşadı. Keder, onu uyuyamaz hâle getirmişti. Bu aslında alışılmadık bir durum değildi onun için; ömrünün büyük bölümünde uykusuzluk çekmişti. Fakat bu defa sürpriz bir keşifle aydınlandı, gece ona hediyeler sunuyordu. Uykusuz geceler, onun için kocaman bir sığınak hâline gelivermişti. Bu andan itibaren uykusuzluğuyla savaşmayı bırakan yazar, gizemli ve baştan çıkarıcı bir dünyanın içine girdi: Gece Benliği. 

Bu eşsiz tecrübenin ardından karanlık, onun için olumsuz anlamını artık yitirmişti. Karanlık yaratıcılık demekti, özgürlüğün ve düşüncenin sonsuz sınırlarını keşfetme yolculuğuydu. 

Gece Benliği, uykusuzluğun ya da karanlıktan korkmanın bir işareti değil, ilgi çekici bir güç kaynağıydı.

Annabel Abbs, Uykusuz: Gece Uykusuzluğunun Yaratıcı Gücü kitabında uykusuz gecelerde yaratıcılıklarının zirvesine çıkan ve bir tür şifa bulan Lee Krasner, Joan Mitchell, Louise Bourgeois, Katherine Mansfield, Virginia Woolf, Laura de Cereta ve daha onlarca kadını anlatıyor. Eğer siz de uykusuzluk sorunu yaşıyor ve bu satırları okuyorsanız Gece Benliği’nizi keşfetmeye hazırsınız! 

“Uyku benden kaçmaya devam etti ama bunun pek de bir önemi yoktu. Işık ve gürültünün yokluğunda, başka bir Benliğin kıpırdanışını hissettim. Bu limbik, uyanık gece saatlerinde Gece Benliğimle ilk defa karşılaştım.”

Yazar Hakkında: Annabel Abbs, kapsamlı araştırmalara dayanan kurgu ve kurgu dışı eserleri olan ödüllü bir yazardır. Windswept: Why Women Walk adlı kitabı 2021’de en iyi 10 seyahat kitabı listesine girmiştir. The Age-Well Project: Easy Ways to a Longer, Healthier, Happy Life kitabının ortak yazarıdır. The Guardian, Daily Mail, Telegraph gazeteleri ve Paris Review gibi çeşitli dergilerde yazmıştır ve Brown Vakfı üyesidir. Londra’da ve sık sık yürüyerek gittiği Sussex’te yaşıyor.

The Kitap Yayınları’nda Türkçeye çevrilen ilk kitabı: Yürümenin 52 Yolu: Sağlıklı ve Mutlu Olmak İçin Yürüyüş Yapmanın Şaşırtıcı Bilimi.

Uykusuz: Gece Uykusuzluğunun Yaratıcı Gücü / Annabel Abbs
Orijinal Adı: Sleepless: Unleashing the Subversive Power of the Night Self
Çevirmen: Selin Saraçoğlu Bayraklı
Türü: Kişisel Gelişim, Sağlık, Sanat
The Kitap Yayınları, Temmuz 2024
Sayfa Sayısı: 272 sayfa
Etiket Fiyatı: 249 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template