♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Dilek Karen’in yazdığı Tao’nun Gözyaşları Karakarga Yayınları’ndan çıktı


Okurunu birlikte yolculuğa çıkmaya ve yeni sorular sordurarak yeni yollar çizmeye davet eden “Tao’nun Gözyaşları” Karakarga Yayınları etiketiyle raflarda yerini aldı.

“Sorgulanmamış Hayat, Yaşanmaya Değmez!” -Sokrates

Evreni, yaşamı, doğayı, ilişkileri ve en önemlisi kendini arayan bir fare: Tao. 

Bitmeyecek gibi gözüken, nereye varacağı kestirilemeyen, yürüdükçe çatallaşan bir yola çıkan Tao her adımında sorularına yenilerini ekleyerek ilerlerken bu yolculuğuna tanık olan herkese de yeni sorular sordurup yeni yollar çiziyor. 

“Bir şey bana yürü demiş ve ben yürümeye başlamıştım, bir şey bana düşünme demiş ben zihnimi susturmanın bir yolunu bulmuştum. Bir şey bana ol demiş ve ben sadece olmuştum.”

Tao ile birlikte çıkacağınız bu yolculukta yanıtlardan çok sorular bulmaya, gerçeği bambaşka suretlerde görmeye ve gidilecek yeni yollar düşlemeye hazır olun!

Dilek Karen’in yazdığı Tao’nun Gözyaşları Karakarga Yayınları’ndan çıktı. 

Arka Kapak Yazısı:
“Geçmişiyle hesaplaşıp, geleceğe doğru yol almaya çalışan, bilinçaltının kapılarını aralayıp, kendini sürekli sorgulayan ve yaşadığı enteresan bir olayla aynadaki suretinin ötesini görmeye başlayan bir farenin, Tao’nun öyküsüne eşlik etmeye hazır mısınız?”

“Masumiyetini yitiren bir canlı için dünya da artık masumiyetini yitirmiş başka bir yerdir. İyi bir duygunun, düşüncenin, inanışın varlığını devam ettirebilmesinin yegâne yolu, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen hâlâ sizin içinizde onu taşıyor olmanızdır. Şayet gün gelir de diğer canlılara karşı bu duygularınızın kalmadığını, onlara güveninizi, inancınızı yitirdiğinizi fark ederseniz, öncelikli olarak yapmanız gereken kendi içinize bakmaktır. Bunu anlamakta gecikmiş olsam da emin olarak söyleyebilirim ki, siz neyseniz, siz kimseniz, dünyanız da ondan ibaret. Ve benim dünyam artık bütünüyle günahkâr.”

Tao’nun Gözyaşları / Dilek Karen
Eser Alt Başlığı: Sorgulanmamış Hayat, Yaşanmaya Değmez
Yayınevi: Karakarga Yayınları
Türü: Edebiyat
Sayfa Sayısı: 160
Liste Fiyatı: 64 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template