♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Yüz Kitap’tan yeni kitap : Hikâyemiz Burada Başlıyor


Öykü okurları olarak sevip baştacı ettiğimiz Yüz Kitap yeni kitabını duyurdu. Yine dilimize bir öykücü kazandırmışlar. Amerikalı yazar Tobias Wolff öyküleriyle ilk kez Türkçede! Seda Ateş'in çevirisiyle “Hikâyemiz Burada Başlıyor” bu hafta okurlarla buluşuyor. Sevinç ve heyecanla karşılıyor, listelerinize ekleyin diyor ve pası bültene atıyoruz.

Amerikalı yazar Tobias Wolff, öykülerinde aciliyet hissiyle dolu küçük dramalar resmediyor.

Kızına saldıran köpeğin sahibinden öç almayı planlayan bir baba, susmayı bilmediği için soyguncular tarafından vurulan sinik bir kitap eleştirmeni, Roma’da cüzdanını çalmaya çalışan yankesiciyi evine götüren bir Amerikalı, karısını ve çocuğunu bir benzincide terk edip giden bir adam.

Bu öykülerde, kahramanın kişiliğinin fay hattı anlatının bir yerinde aniden ortaya çıkıp metni sarsıyor ve kahraman kibrinin veya kendini kandırmasının sonuçlarıyla hesaplaşmak zorunda kalıyor. Wolff, kendi tarihlerinden kaçamayan kahramanların geçmişlerine yakalandıklarında ödedikleri bedelleri, hayal kırıklıklarını ve öfkeyi ustalıkla aktarıyor.

“Wolff’un özgünlüğünü hiç kaybetmeyen bir üslubu var. Amerikalılığın bütün hallerine aşina, kapsayıcı, bağışlayan öyküler yazıyor.”  —The New York Times Book Review

“Herkesin kitaplığında yer bulacak bir eser. Wolff, insanın hafızasına kazınan, yani artık sizin bir parçanıza dönüşen öyküler yazıyor.” —Los Angeles Times Book Review

Tobias Wolff 1945 yılında Alabama’da doğdu, Oxford ve Stanford üniversitelerinde öğrenim gördü. This Boy’s Life ve In Pharaoh’s Army adlı anı kitapları, The Barrack’s Thief ve Old School adında iki romanı vardır. Yazarın Hunters in the Snow, Back in the World ve The Night in Question adlı öykü kitapları da bulunmaktadır. Wolff, Kuzey Amerikan edebiyat akımı Kirli Gerçekçilik ekolüne dahil yazarlardan biri olarak kabul edilmektedir. California’da yaşayan Wolff, Stanford Üniversitesi’de yaratıcı yazarlık dersleri vermektedir.
Hikâyemiz Burada Başlıyor / Tobias Wolff
Özgün adı: Our Story Begins
Türü: Edebiyat / öykü
Çeviri: Seda Ateş
Yüz Kitap, Aralık 2021
424 sayfa
65.00 TL 
 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template