♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

César Aira'dan Dr. Aira'nın Mucizevi Tedavileri : İnsan sadece görmek istediğini görür


Kimilerinin deha, kimilerinin ise şarlatan olarak gördüğü Dr. Aira ününün temelindeki mucizelere artık katlanamıyor. En büyük arzusu Mucizevi Tedaviler projesini yazıya dökerek somutlaştırmak. Ama önce baş düşmanı Dr. Actyn'in tertiplediği tuzaklardan sıyrılması gerek. Dr. Aira'nın Mucizevi Tedavileri César Aira'nın kendine has edebiyat, düşünce ve gerçeklik sisteminin yaratıcı bir yansıması.

Bir gün, şafak sökerken, Dr. Aira kendini Buenos Aires'in mahallelerinden birindeki ağaçlı bir sokakta yürürken buldu. Bir tür uyurgezerlikten mustaripti ve aslında hepsi birbirinin aynı olduğundan gayet iyi tanısa da kendisine o sırada yabancı gelen sokaklarda ayıldığı nadir değildi.

 #mucize #felsefe #gerçeklik #edebiyat #metakurmaca #postmodern #arjantin

Dr. Aira'nın Mucizevi Tedavileri'ne ilgi duyanlar için ek öneriler: Roberto Bolaño - Mösyö Pain, Enrique Vila-Matas - Portatif Edebiyatın Kısaltılmış Tarihi, Julio Cortázar - Oyunun Sonu, Samanta Schweblin - Ağızdaki Kuşlar, Georges Perec - Harikalar Odası

CÉSAR AIRA, 1949'da Arjantin'de doğdu. 1967'de Buenos Aires'in, halen yaşadığı ve kimi eserlerine mekân seçtiği Flores semtine taşındı. Denemeler, makaleler ve tiyatro oyunları kaleme aldı. Franz Kafka, Jane Austen, William Shakespeare, Jan Potocki ve Antoine de Saint-Exupéry'den eserler çevirdi. 1996'da Guggenheim bursu kazandı. Buenos Aires ve Rosario üniversitelerinde Rimbaud, Copi, Pizarnik, Mallarmé ve yapılandırmacılık konulu dersler verdi. 1990'lardan beri onlarca kısa romana imza attı ve eserleri birçok dile çevrildi.

Dr. Aira'nın Mucizevi Tedavileri / César Aira
Çeviri: Emrah İmre
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Roman
Sayfa sayısı: 80
Fiyat: 15 TL  
 

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template