♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Bâlâ Atabek’ten dupduru, sıcacık kent öyküleri : En Sevdiğim Şarkılar


Tiyatro sanatçısı ve oyuncu Bâlâ Atabek’in dördüncü kitabı En Sevdiğim Şarkılar, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda yerini aldı. Yeni öykü kitabında okurlarını İstanbul sokaklarında dolaştıran Atabek, sevdiği şarkılarla biriktirdiği hikâyeleri dingin bir üslupla harmanlıyor.

Yeni öykü kitabı En Sevdiğim Şarkılar’ı İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlara ulaştıran oyuncu Bâlâ Atabek öykülerini, “Hayatımda hep tahminlere açık, anlardan oluşan hikâyeler yazmak istemişimdir. En sonunda dilediğim şeyi yaptım ve mutluluğum tarif edilemez derecede büyük. Tanıdık yüzler, tanıdık söylemler, bırakmak ve çekip gitmek üzerine güzellemeler, ne olursa olsun, tam kalbin ortasından çıkmasına özen gösterdiğim her şey, bu sayfaların arasında.” sözleriyle anlatıyor. 

13 öykünün yer aldığı En Sevdiğim Şarkılar’da Bâlâ Atabek, okurları kulaklarda müziğin tınısıyla kent hikâyelerinin peşinden sürüklüyor. Onun yalın öyküleri sokaklardan yükselen birer ses, insanları hayata bir şarkının penceresinden bakan insanlar…

Bâlâ Atabek’in dördüncü kitabı En Sevdiğim Şarkılar, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

BÂLÂ ATABEK HAKKINDA 1985 İstanbul’da doğan Bâlâ Atabek, Müjdat Gezen Sanat Merkezi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra, çeşitli dizilerde, sinema filmlerinde, tiyatro oyunlarında rol aldı. Yapımını BKM’nin üstlendiği Benim Annem Bir Melek dizisi ile ilk kez kamera karşısına geçti. Gazeteci babasının meslek hayatında çektiği fotoğraf¬lardan etkilenen Atabek, konservatuvar yıllarından itibaren fotoğraf çekmeye başladı ve çektiği fotoğraflarla çeşitli sergilere eserler verdi. Karma ve kişisel sergilerden sonra, yazdığı ilk kitap, İtalya’da çektiği siyah beyaz karelerden oluşan fotoğraf kitabı Italian Shadows (İtalyan Gölgeleri) 2013 yılında yayınlandı. Sergilerden ve kitaptan sonra caz müzik ustalarının eserlerine yer verdiği ilk öykü kitabı Bizi Büyüten Şey 2015 yılında yayınlandı. Ardından Beatles şarkılarından oluşan ilk romanı İşte Güneş Geliyor 2016 yılında yayınlandı.

Atabek, hayatına etki eden müzikleri, yolculukları kullanmayı ve bun¬ları karakterler üzerinden okurlara duyurmayı başardı. Dünyayı müzi¬ğin kurtaracağını düşünen Atabek yeni kitabı En Sevdiğim Şarkılar’da da okurları müzikle buluşturmaya devam ediyor.

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template