♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

Kendinde kalpten sevme cesareti bulan biri kaldı mı?


Müge İplikçi’nin yeni kitabı Kalpten Seven İnsanlar gücünü kadim masallardan, anlatılardan alan öykülerin birbirlerine teyellendiği bir kısa roman. Neyyir ve Korkut’un kimlikleri aşan, yaşamları kat eden, zamanı altüst eden aşkları kadar bugünün gerçeklerine de ayna tutuyor.

Kalpten Seven İnsanlar, vasatlıkları, cinayetleri, şiddeti, ölümleri ve daha önemlisi yaşayan ölüleri de içine alarak, iyinin olduğu kadar kötünün de içinden geçerek gürül gürül akıyor ilk sayfadan son sayfaya. Ve bu kısa kitap boyunca şu soru yankılanmadan edemiyor: Kendinde kalpten sevme cesareti bulan biri kaldı mı acaba?  Yoksa sevgi, artık özlemini bile duymadığımız bir şey haline mi geldi?

“Soğuk bir kış günü, yaşamın bir cilvesi olarak 29 Şubat’ta doğdunuz. Dört yılda bir varsayılan bir insan oldunuz. Dahası da geldi başınıza. Artık yıllardan bir gün, yine doğum gününüzde, Türkiye diye bir ülkede, teyzenizin askerdeki torununu ziyarete giderken bir trafik kazası nedeniyle sırra kadem bastınız.”

#şiddet #aşk #masal #hakikat #yakıntarih #kadınaşiddet #erkekegementoplum #sevgi #ileti-şimsizlik

Bu kitaba ilgi duyanlar için ek öneriler: Neslihan Önderoğlu: Yeryüzü Yorgunları, Latife Tekin: Ormanda Ölüm Yokmuş, Hikmet Hükümenoğlu: Körburun, Engin Türkgeldi: Orada Bir Yerde, Erendiz Atasü: Dağın Öteki Yüzü

MÜGE­ İPLİKÇİ,­ İstanbul’da­ doğdu.­Kadıköy ­Anadolu ­Lisesi’nden ­sonra­ İstanbul ­Üniversitesi İngiliz ­Dili ­ve ­Edebiyatı ­Bölümü’nü ­bitirdi.­ İstanbul­ Üniversitesi­ Kadın­ Sorunları­ ve­ Araştırma­ Bölümü­ ile­ The­ Ohio­ State ­University’deki ­yüksek ­lisans ­derecelerinin ­ardından ­öğretmenlik­ yaptı. Önce öyküleriyle ­tanındı.­ Perende, Columbus’un Kadınları, Arkası Yarın, Transit Yolcular, Kısa Ömürlü Açelyalar, Tezcanlı Hayalet Avcıları ­ve ­Çok Özel İsimler Sözlüğü­ adlı­ yedi ­öykü­ kitabı ­var. ­Ardından altı ­romanı­ yayımlandı: ­Kül ve Yel, Cemre, Kafdağı, Civan, Babamın Ardından­ ve­ Sil Baştan. ­Yıkık Kentli Kadınlar ­ve ­Cımbızın Çektikleri (Ümran­ Kartal’la­ birlikte)­ adlı­ inceleme­ kitapları­ da­ bulunan­ Müge­ İplikçi,­1996’da­ Yaşar ­Nabi ­Nayır ­Gençlik ­Ödülü ­ve ­1997’de­ Haldun­ Taner ­Öykü ­Ödülü üçüncülüğünü­ kazandı.­Yazdığı­ ilkgençlik ­romanı­ olan ­Yalancı Şahit ­ÇGYD­ tarafından ­Yılın­ En­ İyi Gençlik ­Romanı­ Jüri­ Özel ­Ödülü’ne ­değer­ görüldü.­ Yazar,­bunun­ ardından ­bir ­diğer ­gençlik­ romanı olan Saklambaç’ı ­yazdı.­İplikçi’nin ­beş­ çocuk­ kitabı daha­ var: ­Uçan Salı, Acayip Bir Deniz Yolculuğu, Kömür Karası Çocuk, Dondurmam Tılsım­ ve ­Günaydın Bendi. Gezi Direnişi’ne­ katılan ­gençlerle ­Biz Orada Mutluyduk­ adlı ­bir ­de­ röportaj ­kitabı ­bulunuyor. ­İplikçi’nin­ eserleri ­başta ­İngilizce,­ Almanca ­ve Arapça ­olmak ­üzere­ birçok ­dile­ çevrildi.­ Türkiye­ PEN­ Kadın­ Yazarlar­ Komitesi­ başkanlığını­ aralıklı­ olarak­ 2004-2005­ ve ­2007-2009 ­yılları­ arasında ­yapan ­yazar ­aynı ­zamanda ­Medyascope.tv’de ­Zeytin Dalı­ ve­ Sabun Köpüğü programlarını­ hazırlayıp­ sunuyor. 

Kalpten Seven İnsanlar / Müge İplikçi
Dizi: Can Çağdaş
Tür: Kısa roman
Sayfa sayısı: 136
Fiyat: 21,00 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template