♫ ♪♫ ♪•♫♪ 2006'dan bu yana Film, Dizi, Müzik ve Kitaplar üzerine Yazılar Diyarı... ♫ ♪♫ ♪ ♫ ♪♫

İtalyan yazardan çocuklar için bir İstanbul kitabı : İstanbul’un Şarkısı


“Gökyüzünden gelen bir ses çalınıyor kulağına. Bir armağan, bir ezgi. İstanbul'un Şarkısı'nı duymuşsundur belki...”

Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan İstanbul’un Şarkısı, okurları, bir kız çocuğuyla birlikte, tarihi yarımadada hayallerden taşan bir gezintiye çıkarıyor. Kitabın İtalyan yazarı Anna Pellicioli, giriş cümlesinde İstanbul’u “teknelerin, insanların, duaların ve sıcak çayın hiç eksik olmadığı çok eski bir şehir” olarak tanımlıyor ve sonrasında bu gizemli şehirde şiirsel bir yolculuğa başlıyor. 

ŞEHİR FISILDIYOR KULAĞINA…
Vapurdan Galata Köprüsü'ne, oradan Mısır Çarşısı'na; güzel şehir kucaklıyor okuru. Bazen bir balıkçı, bazen bir simitçi, bazen vapurun kaptanı, bazen de akordiyon çalan çocuk bu keyifli gezintiye sevgiyle, nazikçe, sevinçle eşlik ediyor…

Şehir, ne olduğunu çözemediğin sırlar fısıldıyor kulağına. Deniz senin için ışıldıyor. Şilepler usulca şarkı söylüyor. Derinlerde yüzlerce denizanası raks ediyor.

Anna Pellicioli’nin şiirsel anlatımı ve Merve Atılgan’ın göz alıcı resimleriyle “İstanbul’un Şarkısı” okurları İstanbul’un güzel sokaklarında, deniz kıyısında, manzaraya karşı bir gün geçirmeye davet ediyor. Bu şarkıya vapurlar, yunuslar, martılar, kediler de eşlik ediyor.

Anna Pellicioli: Beş çocuklu bir ailenin üçüncü çocuğu olarak İtalya’da dünyaya geldi. Türkiye dahil olmak üzere sekiz farklı ülkede yaşadı; eşi, oğulları, kızı ve köpeğiyle beraber seyahat etmeye devam ediyor. Sabahları, karı ve vahşi doğayı seviyor.

İstanbul’un Şarkısı / Anna Pellicioli 
Resimleyen: Merve Atılgan
Çeviren: Şiirsel Taş
Yayınevi: Redhouse Kidz
Türü: Çocuk Edebiyatı - Resimli Öykü 
Yaş Grubu: 5 yaş ve üzeri
Sayfa Sayısı: 40
Fiyatı: 28 TL

Share this:

Yorum Gönder

 
Designed by OddThemes & Distributed by Free Blogger Template